Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)
  • Főoldal
  • Sport
  • Újra felbőgnek a rotorok a Red Bull Air Race budapesti futamán

Újra felbőgnek a rotorok a Red Bull Air Race budapesti futamán

Offmedia- 2016.07.06. 14:28
520
Idén kilencedik alkalommal látogat Budapestre a Red Bull Air Race versenysorozata, melyet július 16-17-i hétvégén izgulhatunk végig.

Lélegzetelállítóan izgalmas küzdelemre számíthatnak azok, akik július 16. és 17. között kilátogatnak a Red Bull Air Race soron következő, budapesti futamára. A magyar főváros szívében rendezett verseny sajátosságát az adja, hogy a pilóták a Lánchíd alatt átrepülve, 2-3 méterrel a Duna felett kezdik a pilonokkal övezett pályát. „Leírhatatlan érzés elrepülni a híd alatt és a Parlament gyönyörű épülete előtt. Számomra az egyik legkedvesebb élmény a 10 évvel ezelőtti budapesti futamon aratott győzelmem” – mondta Steve Jones, a Red Bull Air Race Világbajnokság versenyigazgatója.

A szezon közepét jelző futam különösen nagy jelentőséggel bír idén, hiszen az eddigi három versenyen három különböző pilóta diadalmaskodott. Így a sorozat végéig még mind a 14 pilóta esélyes lehet a végső győzelemre. Ha a tendencia folytatódik, akkor ismét olyan csapat győzhet, amelyiknek eddig még nem sikerült. Jó példa erre a Red Bull Air Race csibai futama, ahol a kiváló japán pilóta, Joshide Muroja élete első hazai futamgyőzelmét szerezte meg, vagy a német Matthias Dolderer váratlan spielbergi diadala.

Budapesten szintén esélyes lehet Martin Sonka, aki 2010-es debütálása óta négyszer is dobogóra állhatott, köztük legutóbb a csibai futamon végzett második helyen. A cseh versenyzőt sok rajongó kíséri el a magyar fővárosba, így Sonkán nagy lesz a nyomás. Szintén nagy reményekkel indul a sikerre éhes osztrák pilóta, Hannes Arch, akinek a kisujjában van a budapesti pálya, hiszen már kétszer sikerült itt nyernie. Arch legfőbb kihívója a kétszeres világbajnok amerikai Kirby Chambliss lehet, aki jelenleg második a ranglistán, csupán 10 ponttal lemaradva a tabellát vezető Matthias Dolderer mögött.

A versenyre kilátogatók Besenyei Péterrel, a magyar repülősport ikonikus alakjával közösen, élőben kísérhetik figyelemmel a Red Bull Air Race 70. futamát.

Hozzászólások