Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)
  • Főoldal
  • Sport
  • Újabb csúcsot döntött Katinka, ma a következő aranyért úszik

Újabb csúcsot döntött Katinka, ma a következő aranyért úszik

Offmedia/MTI- 2016.08.12. 08:00
445
Új országos csúcsot állított be Hosszú Katinka a 200 méteres hátúszás elődöntőjében: 2:06.09-es idővel, első helyen jutott tovább a döntőbe.

Forrás:MTI/Czeglédi Zsolt

Az Iron Lady már az első forduló után komoly előnyre tett szert, s rendkívül magabiztosan, a nemzeti rekordot tovább javítva, 2:06.03 perces idővel nyert.

"Ez nem jelent semmit, nem nagyon lehet tudni, hogy ki mit tud" - reagált a 27 éves Hosszú az MTI felvetésére, miszerint több mint egy másodperccel gyorsabb volt minden riválisánál. "Azért ez nagyon kemény lesz, holnap kiderül. Utolsó döntő, élvezni kell és ennyi. Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó lesz, még világbajnokságon sem úsztam ennyire erős időt, jókor jött ki".

Az eddig három aranyérmet szerzett Katinka ma este tehát a negyedikre hajt: közép-európai idő szerint szombat hajnali 3-kor lesz a 200 méter hátúszás döntője.

Az első ötkarikás aranyérmére hajtó 30 éves Cseh László szintén érdekelt lesz a 100 méter pillangó nyolcas fináléjában, ahova a negyedik idővel jutott be. Szintén éremért úszik Kapás Boglárka 800 méter gyorson, amelynek előfutamában országos csúcsával a második legjobb időt érte el a toronymagas favorit, Rióban már négy éremnél és három aranynál tartó amerikai Katie Ledecky mögött.

Hozzászólások