Keresés
-18O
Budapest
2021.01.21., csütörtök (Ágnes)
  • Főoldal
  • Sport
  • Tomboló hazai közönség előtt jutott tovább a REAC a kupában

Tomboló hazai közönség előtt jutott tovább a REAC a kupában

Offmedia- 2016.09.23. 09:12
3629
A Budai II László Stadionba kilátogató szurkolók fergeteges hangulatot varázsoltak a REAC – Siófok Magyar Kupa mérkőzésen. A buzdításnak meg is lett az eredménye, mivel az alacsonyabb osztályban játszó, papíron esélytelenebbnek kikiáltott hazaiak jutottak tovább a következő fordulóba.

Forrás:Nagy Gábor

REAC – Siófok 2:0 (0:0)

Gólszerzők: Kovács (52.), Kiss (71.) ill. -
Kiállítva: - ill. Körmendy (90.)

A találkozóra körülbelül 300 ember látogatott ki, akik zömében azért jöttek, hogy a hazai csapat sikeréért szorítsanak. Szerda délután 5 órakor meg is történt a kezdőrúgás.

Az első 45 percben inkább csak kóstolgatták egymást a csapatok, gólveszélyes helyzetet csak elvétve tudtak kialakítani.

Azt mondják, hogy akkor jó egy bíró, ha az egész mérkőzésen észrevétlenül irányítja a játékot. A találkozó játékvezetőjéről ez nem mondható el, mivel a hazai drukkerek már hamar, az első általuk rossznak vélt ítélet után kiszúrták maguknak. Ezt követően minden olyan ítéletre, ami a hazai játékosok ellen szólt, rögtön jött egy kommentár a nézőtérről. A találkozó végére nem a spori lett a hazai publikum kedvence, és az is biztos, hogy nem felejti el egyhamar, amit ezen a találkozón kapott.

Forrás:Nagy Gábor

Az első félidő eseménytelensége után a második játékrész hozta meg az áttörést. A találkozó 52. percében a hazai közönség egy emberként ugrott fel, mivel Kovács Dániel megszerezte a vezető találatot. A 71. percben dőlt el a továbbjutás sorsa. A Siófok szabálytalankodott a büntetőterületen belül, és a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Kiss Tamás állt, aki 11 méterről nem hibázott. Ezzel tovább is lőtte csapatát a következő körbe. A siófokiak végül 10 emberrel fejezték be a találkozót, mivel Körmendy a 90. percben piros lapot kapott.

A mérkőzés után a hazaiak kapusával, a Ferencváros és a Pápa egykori kiváló hálóőrének a fiával, ifjabb Szűcs Lajossal beszélgettem, aki a mérkőzésen térdsérülés miatt nem tudott részt venni. Elmondta, hogy a helyére beálló kapus, Tóth Dániel teljesítményével teljes mértékben elégedett volt, már a mérkőzés előtt biztos volt benne, hogy nem kell a saját hálójából kiszednie a labdát a 90 perc alatt. Arra a kérdésre, hogy a bírói teljesítménnyel mennyire elégedett, annyit válaszolt, hogy persze voltak rossz döntések, azonban nehéz úgy levezényelni egy meccset, hogy az egyik félnek se kedvezzen jobban a játékvezető. Sajnos azt még nem tudta megmondani, hogy pontosan mikor állhat vissza újra a gólvonalra.

Forrás:Nagy Gábor

Összességében a szurkolók elégedettek lehetnek az eredménnyel, mivel csapatukat a következő körben is láthatják majd, ahol, akár egy Nb1-es klubbal is összesorsolhatják őket.

Hozzászólások