Keresés
-18O
Budapest
2021.01.24., vasárnap (Timót)
  • Főoldal
  • Sport
  • Sportpályává változik a főváros, fényjátékkal startol az első utcalimpia!

Sportpályává változik a főváros, fényjátékkal startol az első utcalimpia!

Offmedia/MTI- 2016.09.28. 15:33
852
A Budapest Urban Games csapata szerda este szimbolikusan is megnyitja a szombati játékokat! Esti fénybe borítják Budapest egyik legszebb jelképét: elfoglalják és ünnepi ruhába "öltöztetik" a Citadellát (melynek megtekintése a pesti oldalról javasolt).
Forrás:Glódi Balázs

A Budapest Urban Games a Főváros és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által szervezett és a Budapest 2024 által támogatott rendhagyó sportesemény, melynek célja a városi sportolás népszerűsítése és a helyi sportközösségek támogatása. Az utcalimpia ugyan csak október 1-jén veszi kezdetét, azonban a hivatalos megnyitónak szerda este, bárki tanúja lehet, aki este 20:30 -és 21:30 között a Citadellára néz. A fényjátékkal ünnepélyesen is megnyitják a város legurbánusabb sporteseményét. Legyél amatőr vagy profi sportoló, vésd a naptáradba, hogy október 1-jén lesz a város legelső utcalimpiája.

PROGRAMOK ÉS HELYSZÍNEK:
1. Grund Foci Bajnokság | Klauzál tér:
A grund foci érzés felelevenítése kerületi pályákon: belvárosi helyszínen kialakított bajnokság 4+1 fős csapatok részére.
Nagykövetek: Vincze Ottó, Moldován Krisztián
2. Urban Bike Verseny | Citadella sétány:
Kerékpárverseny városi tekerőknek, futároknak, versenyzőknek, fanatikusoknak több kategóriában saját és MOL Bubi kerékpár segítségével!
Nagykövetek: Benkó Barbi, Ábrók Norbi
3. Snake Run Futóverseny | Klauzál tér - VII.kerület utcái:
Futóverseny a Klauzál térről indítva, rendhagyó pályaútvonalon, az ismert Nokia játék mintájára, kígyózó vonalvezetéssel.
Nagykövetek: Bartucz Bori, Markocsán Sándor
4. Pingpong Verseny | Klauzál tér:
Az asztalitenisz szerelmesei kipróbálhatják egyesben és párosban is a pingpong újragondolt változatát, a TTX-et (Table Tennis X), amely az anyasportág szabályaira épül, de azokat rendkívül „lazán" alkalmazza.
Nagykövet: Póta Georgina

Forrás:Glódi Balázs

IDŐPONT:
Versenyek: 2016. október 1., szombat 10-20 óráig
Díjátadó: Klauzál tér 21 órától
After: Mazel Tov 22 órától

Hozzászólások