Keresés
-18O
Budapest
2021.01.19., kedd (Sára, Márió)
  • Főoldal
  • Sport
  • Red Bull Air Race: német győzelmet hozott a vasárnap (képekkel)

Red Bull Air Race: német győzelmet hozott a vasárnap (képekkel)

MTI- 2016.07.17. 17:28
615
Többszöri halasztás után végre elzúghattak a repülők a Duna felett vasárnap délután.

Forrás:MTI/Lakatos Péter

A szombati programokat a szeles és esős időjárás miatt teljesen törölték, míg vasárnap a kísérőprogramok estek áldozatul az időjárásnak. Többszöri halasztás után a pilótáknak lehetőségük volt teljesíteni a Duna felett, a Lánchíd és a Margit-híd közötti szakaszon kijelölt pályát.

Forrás:MTI/Lakatos Péter

A tizennégy pilótát felvonultató mezőnyből nyolc versenyző - a tavalyi győztes osztrák Hannes Arch, a spanyol Juan Velarde, a brit Nigel Lamb, a francia Nicolas Ivanoff, az ausztrál Matt Hall, az amerikai Kirby Chambliss és a vb éllovasa, a német Matthias Dolderer, valamint legjobb vesztesként a japán Muroja Josihide - jutott tovább a vasárnap délutáni viadalon. Itt a szokásostól eltérően nem páronként harcoltak a legjobb négybe kerülésért, hogy ott döntsék el a győztest, hanem minden versenyző egyszer repült, s az elért időeredmények alapján állították fel a végső sorrendet.

Forrás:MTI/Lakatos Péter

A legjobb időt Matthias Dolderer repülte, aki így növelte előnyét a vb-pontversenyben. Másodikként Hannes Arch, harmadikként Matt Hall zárta a budapesti viadalt.

Hozzászólások