Keresés
-18O
Budapest
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)

Nézegess Izland elleni magyar gólokat!

Offmedia- 2016.06.18. 14:30
532
Az Izland-Magyarország mérkőzésen akár a továbbjutás is eldőlhet, a két ország közös futballmúltja inkább a mieink mellett szól.

Izland ellen eddig tíz mérkőzést játszott a magyar labdarúgó válogatott, ezeken hét győzelem mellett három vereséget sikerül begyűjteni, döntetlent még sosem játszottunk - ha ma mégis az lenne, már azzal is nagyon közel kerülnénk a továbbjutáshoz.

Az első Magyarország-Izland meccsre egészen 1988-ig kellett várni, ellenfelünk akkor még nem nagyon volt ott a futballtérképen, egy barátságos meccsen haza is küldtük őket egy sima 3-0-val.

Ugyanez az eredmény született a meccs kvázi visszavágóján, még ugyanebben az évben Izlandon is.

1992 és 1995 között elvesztettük a fonalat az északiak ellen, zsinórban három vereség következett két Vb, és egy Eb selejtezőn. Gólokat azért szereztünk akkor is.

1995 novemberében eljött a visszavágás ideje, és azóta nincsen megállás, minden meccsünket megnyertük Izland legjobbjai ellen.

2002-ben egy barátságos mérkőzésen vertük meg őket idegenben 2-0-ra, aztán már Lothar Matthäus kapitánykodása idején újra összesorsoltak minket a Vb-selejtezőkre, és mindkét meccsen 3-2 lett az eredmény ide, emlékezetes Gyepes-öngólokkal, 11-esekből elért Gera-duplával, miegymással.

A legutóbbi meccsünket 2011-ben játszottuk, akkor meglehetősen sima, 4-0-s győzelmet arattunk, ami mindenképpen bíztató. Érdekesség, hogy az akkori kezdőből csak Dzsudzsák és Elek van ma is ott a keretben - viszont ők mindketten gólt is szereztek akkor.

Hozzászólások