Keresés
-18O
Budapest
2021.01.28., csütörtök (Károly, Karola)
  • Főoldal
  • Sport
  • Nem Bukarest, hanem Budapest - ezúttal a teniszről van szó

Nem Bukarest, hanem Budapest - ezúttal a teniszről van szó

MTI- 2016.06.14. 12:10
1399
Budapestre költözik 2017-ben a bukaresti férfi tenisztorna.

Forrás:www.lastminute.com

A verseny jogtulajdonosának, Ion Tiriac román üzletembernek a nyilatkozatát a Ziare.com román portál tette közzé. A korábbi legendás teniszező elmondta, a tulajdonában álló és húsz éve Bukarestben rendezett BRD Nastase Tiriac Trophy szervezési jogait a rossz bukaresti körülmények miatt volt kénytelen átengedni két évre Budapestnek.

A tornát eddig a Román Nemzeti Bank tulajdonában levő BNR Arénában rendezték, de az 5000 férőhelyes lelátóval rendelkező központi pálya használatát a lelátók rossz állapota miatt betiltották a hatóságok. A BNR korábban közölte, hogy az európai szabályozások miatt nem áll módjában pénzt fordítani olyan ingatlanokra, amelyekben nem a bank tevékenykedik.

"Mindent megtettem azért, hogy Bukarestben folytathassuk, (.) de belőlem senki nem űzhet csúfot. Ez nemcsak egy tenisztorna volt, hanem egy évente megrendezett esemény. (.) Én  sem az államtól, sem a szövetségtől nem kértem pénzt a szervezésre. Szervezzen ezen túl a nemzeti bank, a kormány, a tenisz szövetség tenisztornát Romániában. Én befejeztem!" - jelentette ki a Digi Sport csatornának adott interjúban Ion Tiriac.

A Ziare.com portál megjegyezte, a bukaresti női tenisztornát továbbra is a román fővárosban szervezik meg.

Hozzászólások