Keresés
-18O
Budapest
2021.01.17., vasárnap (Antal, Antónia)
  • Főoldal
  • Sport
  • MÚSZ: "már messze nem sportügy" a Kiss László körül kialakult helyzet

MÚSZ: "már messze nem sportügy" a Kiss László körül kialakult helyzet

Offmedia- 2016.05.09. 15:40
409
A Magyar Úszószövetség szerint a Kiss László korábbi szövetségi kapitány körül kialakult helyzet "már messze nem sportügy", ezért az ő feladatuk innentől kezdve, hogy a sportág eseményeire, a versenyzők felkészülésének biztosítására és a méltó helytállásra összpontosítsanak.

Forrás:24.hu

A MÚSZ így reagált azokra a fejleményekre, melyekre szombaton derült fény Kiss László ügyében.

"A Magyar Úszó Szövetség elítél mindennemű erőszakot, attól teljes mértékben elhatárolódik, mint ahogy ezt korábban is kifejezésre juttatta. A MÚSZ osztozik mindazoknak a fájdalmában, akik bármikor is áldozatul estek ilyen cselekedeteknek. Az 1961-ben történtekről évtizedeken keresztül bármely vélemény csak hallomásokra, nem egyszer megtévesztő tájékoztatásokra épülhetett. Az elmúlt időszakban feltártak érthetően mindenkit megdöbbentettek - ez azonban már messze nem sportügy." - olvasható a MÚSZ közleményében.

Kiss László szövetségi kapitány április 7-én mondott le, miután a privatkopo.hu internetes portál megírta, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. A 75 éves szakember jelezte, hogy az "ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében" megtette a szükséges lépéseket.

Az áldozatról az ügy kirobbanását követően elterjedt, hogy elhunyt. Ezzel egy időben több honlapon, sportvezetők, újságírók, vagy bloggerek jelentettek meg különböző információkat, mint például, hogy befolyásos családból származott. Takáts Zsuzsanna szombat este az RTL Klub Fókusz Plusz című műsorában beszélt az 55 évvel ezelőtt történtekről, azt mondta, azért állt a nyilvánosság elé, mert elege lett azokból a hazugságokból, amelyek a médiában róla megjelentek. Az interjúban Takáts Zsuzsanna részletesen beszélt az ellene elkövetett erőszakról, illetve az azt követő nehézségekről, a családját ért fenyegetésekről.

(MTI)

Hozzászólások