Keresés
-18O
Budapest
2021.01.17., vasárnap (Antal, Antónia)
  • Főoldal
  • Sport
  • Ha az időjárás is engedi, akkor vasárnap folytatják a Red Bull Air Race programját

Ha az időjárás is engedi, akkor vasárnap folytatják a Red Bull Air Race programját

MTI- 2016.07.16. 20:00
743
Az eredeti tervek szerint rendezik meg a programokat a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki sorozat budapesti versenyhétvégéjén vasárnap, feltéve, hogy jobb lesz az idő.

Forrás:redbull.hu

A szombati programokat a szeles és esős időjárás miatt törölték, amint azt Jim DiMatteo, a verseny igazgatója az esemény sajtótájékoztatóján elmondta, a szél és különösen az eső nem tette lehetővé, hogy a résztvevők biztonságban repüljenek.

"A szurkolók és a versenyzők miatt is nagyon szerettük volna megrendezni a versenyt, de az időjárás nem volt kegyes" - hangsúlyozta DiMatteo. - "Holnap reggelre mondanak némi esőt, de bízunk benne, hogy délután meg tudjuk rendezni a versenyt. A pilóták nagyon motiváltak, és készek a versenyzésre." Ha az időjárás lehetővé teszi a futam megtartását, a szervezők tájékoztatása szerint a vb jelenlegi állása szerinti sorrendben kezdik majd meg a vetélkedést a pilóták. Déltől az utánpótlás-osztály, 14 órától pedig a Master Class pilótái mérik össze tudásukat. Matthias Dolderer, a vb éllovasa azt mondta, Budapest egy fantasztikus helyszín, nagyon technikás a pálya, a Lánchíd alatt pedig csodálatos átrepülni.

Hozzászólások