Keresés
-18O
Budapest
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)
  • Főoldal
  • Sport
  • Ez az éjjel sem múlhatott el magyar aranyérem nélkül

Ez az éjjel sem múlhatott el magyar aranyérem nélkül

Helstáb Laura- 2016.08.11. 00:16
623
Szilágyi Áron London után Rióban is megcsinálta!

15-8-ra verte az amerikai Daryl Homert a Vasas 26 éves vívója, ezzel megvédve címét a riói olimpián. Legutóbb 1960-ban volt ilyen, akkor Kárpáti Rudolf lett kétszeres olimpiai bajnok férfi kardvívásban, előtte pedig Fuchs Jenő 1908-ban és 1912-ben.

Forrás:MTI/Czeglédi Zsolt

Akárcsak az elődöntőben, ahol 15-12-re győzte le a dél-koreai Kim Jung Hvant, itt is magabiztosan kezdett Szilágyi, a szintén 26 éves, tavaly világbajnoki ezüstérmes amerikai 3-0-nál adta az első találatot - írja az MTI. Igaz, utána gyorsan megvolt neki a második is, csakhogy a nap során egyre jobb formába kerülő Szilágyi akkor előbb megelőzte ellenfelét, majd alulról indítva vágta meg. A lendülete továbbra is megmaradt, így 8-4-nél következett a szünet. A pihenőt követően az első tust úgy szerezte, hogy először együttest ítélt a zsűrielnök, de Szilágyi videót kért, és igaza lett. Egyre magabiztosabbá vált, szebbnél szebb akciókat mutatott be, miközben az érzékelhetően talajvesztett Homer csak elvétve találta el őt. Csakhamar nyolc találatnyira nőtt a különbség, többek között egy szép elővágásnak köszönhetően. 14-6 után kétszer az amerikai akciója volt eredményes, de Szilágyi nem hagyta, hogy magára találjon, és gyorsan bevitte a 15. tust. A lelátóról a magyar olimpiai csapat számos tagja örült vele együtt a kivételes teljesítménynek.

Forrás:MTI/Kovács Tamács

"Úgy érzem, hogy egy nagyon áldott ember vagyok, hogy ezt másodszor is átélhetem, elsőre is fantasztikus volt. Ez nemcsak az én munkám, hanem a környezetemé is. Mindannyian nagyon küzdöttünk azért, hogy ez meglegyen, iszonyatosan boldog vagyok. Egyelőre az örömé a főszerep, az a dolgom, hogy ünnepeljek, és ezt meg is teszem."

- nyilatkozta Szilágyi Áron az M4 Sportnak. Hozzátette, addig nem is hiszi el, amíg másodszor a nyakába nem akasztják az aranymedált - ami természetesen utána meg is történt.

Vízilabdásaink újabb döntetlent játszottak a görögökkel 8-8-ra, a szerbek pedig kikaptak a braziloktól. A 400 méteres női gyorsváltóban hatodik lett a magyar váltó: Jakabos Zsuzsa (a képen), Késely Ajna, Kapás Boglárka, és Hosszú Katinka - az aranyat az amerikai váltó nyerte.

Forrás:MTI/Czeglédi Zsolt

Hozzászólások