Keresés
-18O
Budapest
2019.09.22., vasárnap (Móric)
  • Főoldal
  • Sport
  • Budapest is esélyes a 2018-as Ironman 70.3 világbajnokság megrendezésére

Budapest is esélyes a 2018-as Ironman 70.3 világbajnokság megrendezésére

MTI- 2016.05.13. 12:00
394
Budapest az egyike annak a három városnak, amely még esélyes a 2018-as triatlon Ironman 70.3 világbajnokság megrendezésére.

Forrás:ironmanbudapest.hu

Diana Bertsch, az Ironman 70.3 versenyek jogtulajdonosa, a World Triathlon Corporation világbajnokságokért felelős alelnöke jelentette be a pénteki, budapesti sajtótájékoztatón, hogy Budapest is ott van a három lehetséges helyszín között. A sportvezető tájékoztatása szerint az eseményre a magyar főváros mellett a franciaországi Nizza és a dél-afrikai Port Elizabeth kandidálásának adott zöld utat a WTC.

"Egyik város sem rendezett még ilyen világbajnokságot, de mindegyik komoly pályázó, a helyszínek pedig mindenütt lenyűgözőek. A verseny lebonyolításához a tökéletességre kell törekedni, s Budapesten is tapasztalom az erre való szándékot" - fogalmazott Diana Bertsch, aki Nizzából érkezett Magyarországra, és elárulta azt is, hogy ilyen nagy város, mint Budapest még sosem adott otthont Ironman világbajnokságnak. Kropkó Péter, a Kropko Promotion Kft. szakmai igazgatója - aki 2014-ben szervezett először Budapesten Ironman 70.3 világkupát - kijelentette: a 2018-as vb-re 15 ezer versenyző érkezne a magyar fővárosba, s az esemény 17 millió eurós lökést adna a térség gazdaságának.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra, sportért és turizmusért is felelős főpolgármester-helyettes arról biztosította a szervezőket, hogy Budapest vezetése is támogatja az esemény megrendezését. Az indokok között említette, hogy a 2014-es budapesti Ironman 70.3 világkupa elnyerte a világ legjobb első, illetve az Európa legjobb versenye címet. Hozzátette: tavaly 10 ezer külföldi érkezett az esemény alkalmából Magyarországra, akik átlagban négy vendégéjszakát töltöttek itt, így a verseny turisztikai vonzereje is jelentős.

Hozzászólások