Keresés
-18O
Budapest
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)
  • Főoldal
  • Sport
  • Az Eb 10 legígéretesebb fiatalja között a Fradi játékosa

Az Eb 10 legígéretesebb fiatalja között a Fradi játékosa

Helstáb Laura- 2016.06.10. 13:13
372
Nagy Ádám, a magyar válogatott tagja még csak most érettségizik, de a Sports Illustrated sikeres karriert jósol neki.

Forrás:MTI/24.hu

A sportmagazin listát állított össze arról a tíz fiatal játékosról, akiknek a kitörést jelentheti az Európa-bajnokság. Közéjük került Nagy Ádám is, a Fradi középpályása, aki amellett, hogy idén bajnokságot és Magyar Kupát nyert a csapatával, bekerült a válogatottba is, és még az érettségikre is volt ideje tanulni. Az írásbelit sikeresen letette, de a szóbelit halasztania kell, mert akkor játszik a válogatott Portugáliával.

A tehetséges fiatal játékosok között szerepel még többek között az orosz Aleksandr Golovin, a német Julian Draxler, és Kingsley Coman, a francia válogatott tagja.

Nagy Ádámról azt írjákBernd Storck szövetségi kapitány ráhibázott, amikor nem félt fiatalokat beállítani a csapatba, és Kleinheisler után Nagyot is pályára küldte a sérült Gera helyett, ő pedig azóta is tartja a helyét. A kétlábas játékos sokat köszönhet ügyességében annak, hogy korábban futsalozott.

A ma este kezdődő Európa-bajnokságon 44 év után versenyez majd újra a magyar csapat. Először kedden játszanak Ausztriával Bordeaux-ban, majd 18-án, szombaton Marseille-ben Izland, végül június 22-én, Lyonban Portugália lesz az ellenfél.

Hozzászólások