Keresés
-18O
Budapest
2021.01.17., vasárnap (Antal, Antónia)
  • Főoldal
  • Sport
  • Az ATP- és WTA-tenisztornát is Budapesten rendezik jövőre

Az ATP- és WTA-tenisztornát is Budapesten rendezik jövőre

Offmedia- 2016.07.01. 14:25
373
Jövőre ATP- és WTA-tenisztornának is otthont ad Budapest.

Forrás:Getty/Europress

A magyar szövetség pénteki sajtótájékoztatóján Szűcs Lajos elnök közölte, a bukaresti viadalt váltó férfi versenyre az addigra újjáépülő margitszigeti teniszközpontban kerül sor április végén, míg a riói torna helyére került női viadalt februárban rendezik meg, várhatóan a Syma Csarnokban.

"Idén 17 alacsonyabb besorolású ITF-versenyt rendezünk, közülük kiemelkedik a jövő héten Soroksáron sorra kerülő 100 ezer dollár összdíjazású női torna, és a következő hétvégén ugyanott játszik a férfi válogatott is Davis Kupa-meccset a szlovákokkal" - jelentette ki az MTSZ vezetője. "A hazai közönség azonban a nemzetközi elitre is kíváncsi, a jövőre várhatóan ezt az igényt is ki tudjuk elégíteni. Kijelenthetjük, hogy 2017 a magyar tenisz éve lesz" - tette hozzá.

A Margitszigeten található néhai Dózsa-stadion jelenleg romos, ám Szűcs Lajos azt mondta, a kormányhatározat megszületett a felújításról, és tavaszig átadják a modernné varázsolt létesítményt. Richter Attila főtitkár emlékeztetett rá, hogy Magyarországon sosem volt ATP-torna, 2013 óta pedig a női elit sem látogatott el a fővárosba. Akkor 13 év után költözött el a verseny a Római-partról Bukarestbe.

"A férfi verseny jogtulajdonosa, Ion Tiriac román üzletember és korábbi Davis Kupa-játékos úgy döntött, hogy áthozza a tornát Bukarestből. A magyar fővárost nagyon szereti, valamikor lakott is itt, 1965-ben pedig Budapesten nyert Universiadét" - közölte a főtitkár, hozzátéve, a párosban Roland Garros-bajnok Tiriac a napokban kilátogatott a margitszigeti pályára, és még úgy is tetszett neki a fejlesztés előtt álló létesítmény, hogy jelenleg térdig ér a gaz benne. Az ATP-torna főpróbája idén egy 64 ezer euró összdíjazású challanger-verseny lesz október 24. és 30. között a Syma Csarnokban, ahol többek között Fucsovics Márton is pályára lép majd.

Hozzászólások