Keresés
-18O
Budapest
2021.03.08., hétfő (Zoltán)
  • Főoldal
  • Sport
  • A következő három évben is Budapesten lesz a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője

A következő három évben is Budapesten lesz a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője

MTI- 2016.09.27. 16:39
833
Hivatalossá vált, hogy újabb három évig, 2017-től 2019-ig Budapest adhat otthont a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének.

Forrás:MTI/Krizsán Csaba

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) és a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ)  megállapodását Kocsis Máté, a honi szervezet elnöke jelentette be kedden, a budapesti sajtótájékoztatón. Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke hangsúlyozta, hogy jobb feltételekkel sikerült megállapodniuk az EHF-fel, mint az elmúlt három évben.

Kocsis Máté beszélt arról is, hogy a kézilabda bekerült a Nemzeti Alaptantervbe, s ezzel párhuzamosan októbertől 3000 pedagógus képzését kezdik el a szivacskézilabda iskolai oktatására.

Kim Rasmussen, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 22 fős keretét a szlovénok elleni, október 8-i, siófoki felkészülési mérkőzésre. Ebben kilenc ferencvárosi és öt győri játékos kapott helyet. Kiemelte: fontos célnak tekinti, hogy minél több fiatal játékost próbáljon ki a válogatottban, csapatával pedig szeretne legalább az elődöntőbe jutni a decemberi svédországi Európa-bajnokságon.

Hozzászólások