Keresés
-18O
Budapest
2021.03.05., péntek (Adorján, Adrián)
  • Főoldal
  • Sport
  • A héten birtokba veszik a hokisok a Városligetet - ingyenes meccsek is lesznek!

A héten birtokba veszik a hokisok a Városligetet - ingyenes meccsek is lesznek!

Offmedia/MTI- 2016.12.26. 09:25
1333
December 28. és 30. között rendezik meg a Roland Divatház Winter Classic elnevezésű jégkoronggáláját, melynek keretében többek között két MOL Liga- és két EBEL-találkozó is lesz majd a Városligeti Műjégpályán.

Forrás:Mudra László - MJSZ

Három év után ismét visszatér Budapestre a Winter Classic. December 28-30. között a Városligeti Műjégpályán rendezett eseménnyel már a következő, jubileumi évére hangol a Magyar Jégkorong Szövetség, hiszen 90. születésnapját ünnepli majd.

A Karácsonyi Hoki Bulinak is nevezett fesztivál első napján U8-as, másnap pedig U10-es tornát is rendeznek, s december 30-án U14-es UTE-FTC találkozóra kerül sor, valamint előbb U15-ös, azt követően pedig felnőtt Magyarország-Szlovákia női válogatott-meccseket láthatnak a nézők. Ezekre az eseményekre a belépés ingyenes.

A különleges hangulatú, nyitott pályás meccsek közül december 28-án és 30-án a Fehérvár AV19 osztrák bajnoki találkozói jelentik majd a csúcspontot, előbb a Salzburg, majd a Klagenfurt ellen, egyaránt 20.00 órától. Szélig Viktor menedzser elemondta, a klubnál bíznak abban, hogy jó eredményt ér majd el a csapat a két kemény rivális ellen, s azért is optimisták, mert - ugyan az osztrák riválisok remek erőt képviselnek, - a magyar együttes egyértelműen felszálló ágban van.

A MOL Liga december 29-én veszi birtokba a jégpályát: 16.00-tól UTE-Csíkszereda, majd 20.00-tól MAC-DVTK Jegesmedvék rangadót játszanak. Az EBEL-találkozókra és a Mol Liga-rangadókra a jegyed.hu oldalon lehet belépőt váltani.

A csapatok bíznak benne, hogy a hangulatos meccseken sok néző lesz, a háromnapos esemény pedig növeli a majd a magyar jégkorong népszerűségét. Kangyal Balázs, a MAC szakmai igazgatója azt hangsúlyozta, hogy számukra nem a címvédő DVTK Jegesmedvék elleni eredmény lesz a legfontosabb, hanem az, hogy a fővárosban erősebb legyen a jégkorong "brandje". Hozzátette, bízik benne, hogy a gálán sok gyerek kap majd kedvet a játékhoz, s ebből a MAC utánpótlásbázisa is növekedhet.

A Fehérvár, az Újpest és a DVTK is különleges, a Winter Classicra készült mezben lép majd jégre.

A Winter Classic apropóján szurkolói villamos is közlekedik a fővárosban, amely hétvégenként a 19-es, míg hétköznaponként a 3-as villamos vonalán szállít majd utasokat, egészen január 8-ig. A Városliget a hokigála után, január 7-én is jégkorongos esemény helyszíne lesz, ekkor rendezik meg ugyanis a kispályás amatőr tornát, melyen három a három ellen játszanak a csapatok.

Hozzászólások