Keresés
-18O
Budapest
2021.01.22., péntek (Vince, Artúr)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Zsiráfetetés, fóka show és ezernyi élmény az Állatkertek Éjszakáján

Zsiráfetetés, fóka show és ezernyi élmény az Állatkertek Éjszakáján

Fiji- 2016.08.17. 16:27
708
Idén ötödik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, melyre augusztus 26-án, pénteken kerül majd sor. Az érdeklődők a budapesti állatkerten kívül megismerkedhetnek a budakeszi, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veszprémi állatkert lakóival.

Forrás:Facebook/Bagosi Zoltán

Augusztus 26-án, az Állatkertek Éjszakáján a Fővárosi Állat- és Növénykert színes programokkal várja az érdeklődőket. Készülnek kivilágított fóka show-val, de lesz elefánttréning, vombatles, mérgeskígyó-kezelési bemutató, majomparádé és maki-móka is. A bevállalósak etethetnek majd többek között zsiráfot, sőt akár kígyót is simogathatnak. Az est folyamán bemutatkozik még Bertold a teknős és a cuki cukormókusok is. Akik jegyet váltanak a programra, azok részt vehetnek az Illatos kert igenvezetésen az Állatkert botanikusával, továbbá egy izgalmas zseblámpás sétán a Lepkekert színpompás lakói közt. A szervezők készülnek még lángidomárokkal és fényvarázslattal.

Az egész estés programra, mely este 7 órakor veszi kezdetét, érdemes kombinált jegyet váltani, melynek köszönhetően egy este alatt nemcsak a Fővárosi Állat- és Növénykertben veszhetünk el, hanem megcsodálhatjuk a Tropicarium mesés vízi világát is. Az Állatkert Éjszakáján a Tropicariumban 20 órától indulnak be a programok. Az érdeklődők éjfélig sejtelmes fények között az éjszakai látványetetésnek lehetnek majd tanúi. 20:30-kor a kőhalak, 21:30-kor az aligátorok, 22 órakor a kígyók, 22:30-kor pedig a murénák kapnak enni.

Mivel a fővárosi kombinált jegy a Tropicariumban az Állatkertek Éjszakáját követő két napon is érvényes, ezért péntek mellett szombaton és vasárnap is lesznek látványetetések. A kombinált jegy feljogosít még a Budakeszi Vadasparkba való belépésre, mely 19.00 órától indít vezetéseket. Az eseménynek köszönhetően a látogatók betekintést nyerhetnek a park titkos éjszakai életébe. Többek között meglátogatják Mucit, az „éneklő” aranysakált, de lesz „Vakkaraván” és madarász előadás is.

Hozzászólások