Keresés
-18O
Budapest
2020.11.28., szombat (Stefánia)

Több mint 200 ezren látták a budapesti Picasso-kiállítást

MTI- 2016.09.02. 18:28
437
Nagyon sokan látták a Picasso - Alakváltozások, 1895-1972 című, augusztus végén zárult kiállítást a Magyar Nemzeti Galériában.

A bullfight (1934)
A Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria és a párizsi Musée National Picasso együttműködésében szervezett tárlaton négy hónapon át, április 22. és augusztus 28. között a művész száz műve volt látható. Ez volt Pablo Picasso festészetének eddigi legnagyobb kiállítása Magyarországon - közölte a kiállítótér pénteken.

A festményeket, szobrokat és grafikákat bemutató tárlat Picasso életművének valamennyi periódusát felölelte, ugyanakkor egy kiemelt téma, az emberi alak megformálásának folyamatos változása köré szerveződött. A Magyar Nemzeti Galéria másik nagy időszaki kiállítása, a június végén nyílt Modigliani-tárlat szintén tekintélyes, eddig mintegy kilencvenezer látogatóval büszkélkedhet. Az olasz festő életművének első nagyszabású magyarországi bemutatója október elejéig látható Magyarországon. A több mint nyolcvan alkotást felvonultató tárlatra a világ több nagy köz- és magángyűjteménye kölcsönzött műveket.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Modigliani-kiállítás hétfői napokon is látható, szeptember 15-én pedig a Múzeum+ est keretében hosszított nyitvatartással és számos programmal várja az érdeklődőket.

Hozzászólások