Keresés
-18O
Budapest
2021.01.28., csütörtök (Károly, Karola)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Több helyszínen tartanak felolvasást az Irodalom Éjszakáján

Több helyszínen tartanak felolvasást az Irodalom Éjszakáján

Helstáb Laura- 2016.03.22. 09:43
437
Vasúti kocsi, az Erzsébet híd kábelkamrája, régi pékkemence, Pest történelmi városfala... 22 különleges helyszínen tartanak felolvasást Budapesten az Irodalom Éjszakáján március 31-én.

Forrás:Kékes Szaffi

A helyszíneken ismert előadóművészek - köztük Kulka János, Szacsvay László és Haumann Péter - olvasnak fel 22 ország irodalmi alkotóinak műveiből. Az esemény célja formabontó stílusban hozni közelebb az érdeklődőkhöz a világirodalmat.

Többek között a Katona József Színház társalgójában vagy más néven "színészbüféjében" Vajdai Vilmos olvas fel az Északi Tanács Irodalmi Díjával kitüntetett norvég író, Per Petterson Sodrásban című regényéből, míg a Földalatti Vasúti Múzeumnál Fullajtár Andrea tolmácsolásában hallható részlet Ondrej Neff cseh író Sötétség című művéből. A török irodalmat Orhan Pamuk A fehér kastély című műve képviseli, amelyből Papp Endre olvas fel a Projekt Galériában.

A Margó díjas Totth Benedek Holtverseny című regényéből Dér Zsolt olvas fel az Erzsébet híd egyik kábelkamrájában - itt korábban még sosem rendeztek irodalmi programot -, Dazai Oszamu (1909-1948) japán író Villon felesége című könyvéből pedig Pálmai Anna, Ujlaki Dénes és Tóth Anita ad elő a Katona József Színház színpadán. A Papnövelde utcai Ráth-ház pincéjében található régi pékkemencénél Mészáros Béla olvas fel az izraeli Etgar Keret Boldog boldogultak című regényéből.

A 19 órától kezdődő, félóránként ismétlődő felolvasásokon a részvétel ingyenes, és nem igényel előzetes regisztrációt. A rendezvényt szintén ingyenes koncert zárja a Katona József Színház előcsarnokában, ahol a színészek hiphop-, rap-, valamint reggae számokat adnak Máthé Zsolt slam-poetry szövegeivel - olvasható a www.irodalomejszakaja.hu oldalon.

(MTI nyomán)

Hozzászólások