Keresés
-18O
Budapest
2021.01.19., kedd (Sára, Márió)

Queen-koncertet nézhetünk az Urániában

Helstáb Laura- 2016.06.01. 13:56
347
A Queen legendás, 1975-ös koncertjét vetítik június harmadikán az Urániában, digitálisan felújított képpel és térhatású hanggal.

1975. volt a Queen egyik legfontosabb éve: ekkor jött ki a Bohemian Rhapsody című számuk, valamint jelent meg az A Night at the Opera című, platinalemezzé vált albumuk. Karácsony este Londonban, Hammersmith Odeonban telt házas koncerttel zárták az évet, amelyet a BBC is közvetített, ezzel az utókor számára is megőrizve az élményt. Ez volt az első olyan fellépésük, amit az elejétől a végéig közvetített a tévé, és sokan ezt a koncertet tartják az együttes karrierjének csúcspontjának: az egész világon tombolt a Queen-őrület, és hatalmas érdeklődés övezte az évvégi fellépést. Itt rögzítették először a Bohemian Rhapsody koncertverzióját is, ami akkor épp mindenhol vezette a slágerlistákat.

Az Urániában Queen: A Night In Bohemia címmel adják a koncertfilm digitálisan felújított változatát, előtte pedig egy 25 perces dokumentumfilmet is levetítenek, ahol eddig nyilvánosságra nem került interjúkat és felvételeket is láthatnak majd a nézők.

Hozzászólások