Keresés
-18O
Budapest
2021.01.27., szerda (Angelika)

Plácido Domingo Budapesten

Helstáb Laura- 2016.02.06. 00:58
363
A világhírű spanyol operaénekes szombat este az Operaház Shakespeare-estélyén lép fel, pénteki próbája után sajtótájékoztatót tartott.

Plácido Domingo a pénteki főpróbán
Forrás:MTI/Máthé Zoltán

Plácido Domingo úgy vélte: az operának óriási versennyel - új filmek, musicalek - szemben kell helytállnia, ennek ellenére, ha nagyon jól csinálják, akkor egyre nagyobb közönséget lehet vele meghódítani. Kifejtette azt is, hogy ma nehezebb örömet szerezni az embereknek, mert a közönség többet akar; az énekeseknek egyúttal nagyszerű színészeknek is kell lenniük, és teljesen bele kell magukat adni az előadásba.

"Hiszek a folytatásban, abban, hogy az opera halhatatlan. Garantálom: örökké élni fog" - mondta. Az énekes azt is hozzátette: nagyon boldog, hogy visszatérhet Magyarországra, akárhányszor jön, mindig egyre szebbnek látja Budapestet.

Felidézte, hogy az Erkel Színházban a Toscában és az Aidában is fellépett már, de az Operaházban most először énekel. Mesélt arról is, hogy Formula 1-rajongóként is járt már Magyarországon három alkalommal, de az is előfordult, hogy egyszerű turistaként érkezett.

A kérdésre, hogy milyen érzés élő legendának lenni, szellemesen így válaszolt: "nos, sokkal jobb élőnek lenni". Plácido Domingo január 21-én ünnepelte 75. születésnapját, de mint mondta, inkább úgy gondol életkorára, mintha háromszor 25 éves lenne. Fontosnak tartja, hogy az ember tudjon együtt élni a gyerekei, sőt az unokái generációjával is, "ezzel az őrült nemzedékkel, az összes új technológiai eszközzel".

Forrás:MTI/Máthé Zoltán

Nagy privilégiumnak érzi, hogy képes örömet szerezni az embereknek. "Az évek múlnak, de nem akarod elhagyni a színpadot" - fogalmazott. A Shakespeare-estély kapcsán kifejtette, hogy Shakespeare-t óriási írónak tartja, akinek máig élők a művei, és aki számos komponistát, kiemelten Verdit is operák írására inspirálta. "Shakespeare és Verdi kombinációja csodálatos" - mondta.

Domingo, aki legutóbb 29 éve lépett fel Magyarországon színházi környezetben, a Shakespeare-estélyen az operaáriák mellett többek között spanyol zarzuelát is énekel majd. "Úgy gondolom, hogy ez a műsor mindenkinek kínál valamit, egyúttal lefedi azt a sokféle zenét, amelyet hosszú pályám során előadtam" - fogalmazott az MTI-nek néhány napja adott interjújában.

Forrás: MTI

Hozzászólások