Keresés
-18O
Budapest
2021.01.19., kedd (Sára, Márió)

Palvin Barbi és Axente Vanessa a Ludwig Múzeum új sztárjai

Helstáb Laura- 2016.07.08. 10:19
882
Nők Chanelben címmel új kiállítás nyílt a Ludwig Múzeumban - divatrajongóknak kihagyhatatlan program!

Milyenek a "nők Chanelben"? Erősek. Magabiztosak. Függetlenek. Gyönyörűek.

Ezt próbálta - sikerrel - átadni a magyar származású, de Svédországban élő Peter Farago, és felesége, Ingela Klemetz Farago, akik a francia Chanel márkával együttműködve készítették el fotósorozatukat. A képek a nők szépségét, erejét ragadják meg, nemcsak a ruhákon, hanem az egész kompozíción keresztül. A fotókon számos szupermodellt felismerhetünk, köztük Magyarország leghíresebbjeit.

A bejárattal szemben rögtön Axente Vanessa mosolya fogadja a látogatókat egy óriási kalap alól. Vanessa később több sorozatban is feltűnik, van még egy kalapos képe, ahol akár össze is keverhetnénk Anne Hatheway-jel, valamint láthatjuk, ahogy luxus-ruhákban ácsorog a gémeskút mellett a magyar pusztán - utóbbit egy hideg, esős napon fotózták, Tarr Béla hatása alatt, mondta el a képekről Peter Farago.

A következő terem egyik falát Mihalik Enikő tölti meg egy Szentendrén készült fotósorozattal, ahol tradicionális, falusi házban és udvarban látható. Nem messze tőle megtalálhatjuk Palvin Barbit is a sarokban eldugva két sötétebb hangulatú képen - vele ezen kívül egy exkluzív divatfilmet is forgattak a kiállításra.

De ott van a modellek között még Anja Rubik, Helena Christensen, vagy Freja Beha Erichsen is, hogy csak egy pár nevet emeljünk ki. A képek mindegyike egy sztorit mesél el, különleges helyszínekkel teremtve meg a hangulatot. Az egyik legextrémebb fotózás az lehetett, amikor a modellek valódi jégtáblákon feküdtek Svédországban - Chanel ide vagy oda, ott azért nem lettem volna a helyükben.

Peter Farago és Ingela Klemetz Farago

A Ludwig Múzeum az elmúlt évtizedekben számos divatfotós munkáit állította ki: a svéd házaspár július 8-tól szeptember 11-ig látogatható tárlata olyan művészek nyomdokaiba lép, mint Cecil Beaton, Helmut Newton vagy Martin Munkácsi.

Hozzászólások