Keresés
-18O
Budapest
2021.01.24., vasárnap (Timót)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Összművészeti fesztivál lesz májusban a budapesti Bartók Béla úton

Összművészeti fesztivál lesz májusban a budapesti Bartók Béla úton

Helstáb Laura- 2016.04.12. 07:00
326
Dizájnvásár, aukció, múzeumpedagógia foglalkozások, workshopok és felolvasások is várják az érdeklődőket május 6. és 8. között az Eleven tavasz fesztiválon Újbudán.

Idén harmadszor rendezik meg a fesztivált a Bartók Béla úton, célja, hogy minél több látogatót vonzzanak ide az országból. Május első hétvégéjén 32 helyszínen ingyenes programok várják az érdeklődőket. Afesztivál idei vendége Portugália; az ország alkotói parafából készült dizájntermékkel és gasztronómiai kínálatával lesznek jelen, de szerveznek azulejocsempe-készítést is.

Idén a Gellért szálló is bekapcsolódott a programsorozatba: szombaton és vasárnap a szállóban egész napos dizájnvásár várja a látogatókat, a szombat esti jótékonysági aukció során pedig 11 nemzetközi hírű magyar művész dizájntárgyaira licitálhatnak az érdeklődők, a befolyt összeggel a Korai Fejlesztő Központot támogatják.

A Fogadj örökbe egy kiskertet című, általános iskolások és gimnazisták számára meghirdetett projekt során 18 helyszínen - galériákban, éttermekben és kávézókban - a résztvevők 2-4 fős csoportokban balkonládákban alakítanak ki kis kerteket múzeumpedagógus segítségével. Az alkotásokat zsűri értékeli, de lesz közönségszavazás is.

A kétnapos Rendelj egy novellát című programon a Kelet kávézóban az érdeklődőknek az általuk kiválasztott novellából olvasnak fel. A kávzó különlegessége egyébként, hogy egy mindenki száma nyitott könyvtárként is üzemel, ahonnan nemcsak kölcsönözni, hanem el is lehet vinni a könyveket, ha viszünk a helyére másikat.

Hozzászólások