Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Óriási retro- és kézműves vásárt rendeznek vasárnap az Erzsébet téren

Óriási retro- és kézműves vásárt rendeznek vasárnap az Erzsébet téren

MTI- 2016.08.26. 09:05
703
Antik, kézműves, retro és dizájn termékek, valamint bolhapiac is várja az érdeklődőket vasárnap a budapesti Erzsébet téren a Piacok napja rendezvényen, amely a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében a fogyatékos emberek társadalmi integrációját támogatja.

Korábbi cikkünk a Nem Adom Fel Alapítvánnyal kapcsolatban: Ilyen kávézó nincs több a városban!

A rendezvény egyben jótékonysági esemény is, a befolyt összeget a Nem Adom Fel Alapítvány a fogyatékos emberek közreműködésével működtetett, integrált kávézó és közösségi tér melegkonyhai szolgáltatásának kialakítására fordítja.

A budapesti Erzsébet téren bemutatkozik több már jól működő, de tematikájában markánsan elkülönülő budapesti piac: a Divat Placc by Night magyar tervezők munkáival, az Antik Placc régi, felújított és átalakított tárgyakkal, míg a Nagy Budapesti Kultúrzsibi bolhapiaccal várja az érdeklődőket. Emellett a Segítő Vásár program keretében a fogyatékossággal élő emberek által készített kézműves és dizájntermékeket kínáló civil szervezetek is jelen lesznek az eseményen, köztük az EB OVO Egyesület is.

A rendezvényt, számos ismert belvárosi piac, - mint például a Divat Placc, az Antik Placc, Ékszer Design Land a Nagy Budapesti KultúrZsibi és a Segítő Vásár - közreműködésével szervezi az alapítvány.

Az eseményt utcazene is kíséri, melyet az alapítvány biztosít integrált zenekarával, a Nemadomfel Együttessel.

Mint írják, a Piacok napja esemény része a korábban indult Kezdjetek szeretni elnevezésű programnak, amelynek alapvető célja, hogy elinduljon egy olyan társadalmi szemléletformálás, amely előterébe helyezi az emberi kapcsolatok minden fronton történő megerősítését.

Hozzászólások