Keresés
-18O
Budapest
2021.01.16., szombat (Gusztáv)

Nézz francia filmeket a Corvin Club tetőteraszán

MTI- 2016.07.11. 12:40
351
Öt francia játékfilmet és egy rövidfilm-válogatást tűz műsorra a Budapesti Francia Intézet French Rooftop Cinema elnevezésű vetítéssorozata július 14. és augusztus 18. között csütörtökönként a budapesti Corvin Club tetőteraszán.

A Corvin Clubbal, a Budapest Rooftop Cinemával és a Budapest Funzine-nal együttműködésben szervezett rendezvénysorozat egy jól ismert klasszikussal, Roger Vadim És Isten megteremté a nőt című 1956-os mozijával indul, amely Brigitte Bardot-t egykor elindította a világhír felé. A riói küldetés című filmben a Jean Dujardin alakította titkosügynök Brazíliába ered bujkáló náci tisztek felkutatására.

A szerelem nevei főszereplője, a baloldali elkötelezettségű Bahia pedig azért viszi ágyba politikai ellenlábasait, hogy meggyőzze őket az igazáról. A 2 nap New Yorkban cselekményében egymást érik a burleszkbe hajló jelenetek, köszönhetően annak, hogy a francia rokonság látogatóba érkezik a rendező, Julie Delpy alakította Marionhoz. A Jean-Paul Belmondo főszereplésével forgatott Riói kaland igazi romantikus kalandfilm, amelyben van szerelem, rablás, hajsza, és a műkincsek is előkerülnek.

A nyári vetítéssorozat augusztus 18-án egy csokornyi rövidfilmmel zárul. Valamennyi filmet francia nyelven, angol felirattal vetítik. Még több info a Francia Intézet honlapján.

Hozzászólások