Keresés
-18O
Budapest
2021.01.17., vasárnap (Antal, Antónia)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Nem volt elég az Aréna, annyian voltak kíváncsiak Plácido Domingóra

Nem volt elég az Aréna, annyian voltak kíváncsiak Plácido Domingóra

Offmedia- 2016.08.11. 09:58
549
Több mint tizenkétezren szerették volna megnézni Plácido Domingo ingyenes koncertjét tegnap Budapesten - órákig tartó sorban állás után sajnos többen csalódottan távozhattak a helyszínről, mert nem fértek be az Arénába.

A világhírű tenor eredetileg szabadtérire tervezett, ingyenes koncertjét a rossz idő miatt tették át a Papp László Sportarénába - mely 12 ezer ember befogadására képes -, ekkora érdeklődéssel azonban valószínűleg még ők sem számoltak. Az Aréna nemcsak megtelt, hanem még nem is volt elég a tömegnek - ahogy egyik olvasónk beszámolt róla, az esőben várakozó sorbanállók közül sokan nem jutottak be.

Forrás:MTI/Szigetváry Zsolt

A legendás operaénekes kétrészes koncertjének műsorán népszerű operaáriák mellett operett- és musical részletek, valamint a Plácido Domingo "zenei gyökereit" jelentő zarzuelák is elhangzottak. A közönség Berlioz, Giordano, Gounod, Verdi, Massenet, Rodgers, Loewe, Bernstein, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Erkel Ferenc, Torroba, Vives és Sorozábal műveiből hallhat részleteket.

Forrás:MTI/Szigetváry Zsolt

Az áriaestre ifjú művészek is meghívást kaptak: a Domingo által alapított Operalia énekverseny felfedezettje, Angel Blue és a mester által mentorált washingtoni Ifjú Tehetségek Program résztvevője, Micaela Oeste mellett a magyar szoprán, Pasztircsák Polina, valamint Váradi Gyula hegedűs, a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató egyik idei díjazottja is fellép. Az esten a Magyar Állami Operaház Zenekara működik közre Eugene Kohn vezényletével.

(MTI nyomán)

Hozzászólások