Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Mi köze a közösségi médiának a valósághoz? Ez is kiderül az ELTEfeszten

Mi köze a közösségi médiának a valósághoz? Ez is kiderül az ELTEfeszten

MTI- 2016.10.12. 08:32
469
Idén is lesz ELTEfeszt.

Több mint hatvan program, interaktív workshopok, látványos kísérletek, nemzetközi lehetőségek és az ország legjobb kutatóinak rendhagyó órái várják az érdeklődőket pénteken az Eötvös Loránd Tudományegyetem Trefort-kerti kampuszán az ELTEfeszten. 

 

A felsőoktatási intézmény MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint idén először nemcsak egyetemi előadásokon, hanem az érettségi előkészítő mintaóráin is részt vehetnek a látogatók, bemutatkozik az egyetem tehetséggondozási programja. A Galaxis-program során az ingyenes projektben egyetemisták online vesznek részt a középiskolások egyetemi felkészítésében. A rendezvényen egyebek között előadást tart Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, a Politikatudományi Intézet egyetemi docense is.


A leendő hallgatók megismerkedhetnek azokkal a lehetőségekkel is, amelyeket több mint 350 nemzetközi partneregyetem nyújt az ELTE-s diákoknak. A nemzetközi programok között kiderül, hogy kinek melyik ország az ideális Erasmus-úti cél, a különböző ösztöndíjakról személyes konzultációt is tartanak az érdeklődőknek.

A tanárképzés iránt érdeklődők találkozhatnak gyakorló pedagógusokkal és kipróbálhatják, hogy mennyire elhivatottak. A nyelvtanulási és sportolási lehetőségekről, valamint a kollégiumi épületekről szóló információk mellett ingyenes pályaválasztási tanácsadással is várják a látogatókat. Az egész napos program során modellezik az ENSZ működését, kiderül, hogy milyen lehetőségek várnak a bölcsész- és jogi képzésre jelentkezőkre, és szó lesz a legújabb gyógypedagógiai állatasszisztált-terápiákról is. Kiderül, hogy mi köze a közösségi médiának a valósághoz, lesz nagy társadalomtudós-teszt, valamint szó lesz arról is, hogy hol hibázunk a párkapcsolatainkban. 
Emellett az egyetem jövőre új kampusszal bővül, s a látogatók megismerkedhetnek a szombathelyi Savaria Egyetem képzéseivel is. 

Az összes program ITT

 

Hozzászólások