Keresés
-18O
Budapest
2021.01.19., kedd (Sára, Márió)

Megújul a Petőfi Irodalmi Múzeum

Offmedia- 2016.01.28. 12:30
440
Új arculattal, honlappal és kiállításokkal jelentkezik a Petőfi Irodalmi Múzeum.

Forrás:www.pim.hu

A múzeum tizenöt éve működött ugyanazzal az arculattal, a "megfiatalodáshoz" és a technikai újítások kivitelezéséhez volt szükség a logó, illetve a honlap megújítására  - mondta el E. Csorba Csilla, az intézmény főigazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön. Az előbbit Illés Hajnalka, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tervező-grafikusa készítette, az új logót a PIM mellett a Digitális Irodalmi Akadémia is használni fogja.

Számos új kiállítást mutat be 2016-ban a PIM. A még decemberben nyílt Ez bejött - Új szerzemények A-tól Z-ig című időszaki tárlat például a muzeológia gyakorlatába enged betekintést a látogatóknak, akik a múzeum dolgozóinak tolmácsolásában megismerhetik az intézmény egy-egy tárgyának és megszerzésének történetét.

A március elsején nyíló a Sárkányok mindig lesznek című kiállítás a sárkányoknak a mitológiában, a Bibliában, a mesékben és egyéb irodalmi művekben betöltött szerepét tárja fel a közönség előtt, a tárlat egyaránt szól óvodásoknak és felnőtteknek is.

A Frankfurt an der Oderben lévő Kleist Museum közreműködésével irodalmi-színháztörténeti kiállítás nyílik májusban Heinrich von Kleist életéről és munkájának magyarországi fogadtatásáról.

E. Csorba Csilla főigazgató elmondta, az elmúlt évben csaknem négyszáz programot bonyolítottak le PIM-ben, többek közt a Petőfi-estet is, melyet március 15-én megismételnek. A Bob és Bobék Orchestra közreműködésével Petőfi Sándor verseit formálják slam poetryvé, irodalmi, színházi és zenei élménnyé.

Forrás: MTI

Hozzászólások