Keresés
-18O
Budapest
2021.01.22., péntek (Vince, Artúr)

Megkezdődtek az augusztus 20-ai tűzijáték előkészületei

MTI- 2016.08.15. 17:41
923
Idén új helyszínről, az Erzsébet híd északi járdájáról is lőnek majd fel tűzijátékot a pirotechnikusok.

Forrás:MTI Fotó: Máthé Zoltán

Szabó László, a HM NRH főigazgatója elmondta: a szervezők szerint a tűzijáték a helyszínen az Erzsébet híd és a Lánchíd közötti rakpartszakaszokról figyelve lesz a leglátványosabb. Elsődleges látványterületnek a Vígadó előtti területet, a budai oldalon pedig a Várkert Bazárt ajánlották. A mintegy 140 millió forintból megvalósítandó tűzijáték színeiben, látványelemeiben és zenei aláfestésében is az államalapításhoz, Szent Istvánhoz kapcsolódik - tette hozzá.

A hétfői előrejelzések szerint nem várható csapadék, de az augusztus 20-i állami ünnephez kapcsolódó forgalomkorlátozásokról, a tömegközlekedést érintő forgalmirend-változásokról és a várható időjárásról szerdán tartanak sajtótájékoztatót. Lupsán István, a Pyro-1 Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a hagyományoknak megfelelően 21 órakor kezdődő, több mint 25 perces tűzijáték összesen 21 ezer látványeffektet tartalmaz.

Forrás:MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ebben az évben a Lánchíd déli járdájáról, a Gellért-hegyről, valamint a Dunáról három pontonról és egy új helyszínről, az Erzsébet híd északi járdájáról is lőnek majd fel tűzijátékot a pirotechnikusok. A pirotechnikus elmondta: a Citadellán szombaton kezdték meg a munkát, s hozzátette: a telepítés miatt csütörtöktől az Lánchíd és az Erzsébet hídon részleges forgalomkorlátozásokra is készülni. Kiemelte: a korszerű vezérlésének köszönhetően, szükség esetén a tűzijáték egyetlen gombnyomással leállítható, akár bizonyos részeit is meg tudják állítani.

Hozzászólások