Keresés
-18O
Budapest
2021.01.28., csütörtök (Károly, Karola)

Meghosszabbították a Steve McCurry-kiállítást

Helstáb Laura- 2016.03.30. 13:29
405
Április 3. helyett április 17-ig látható Steve McCurry Legendás fotók című tárlata a Műcsarnokban.

A kortárs fotóművészet ikonikus alakjának kiállítását már az első két hét alatt több mint tízezren látták, a húszezredik látogatót pedig csütörtökön várják. A nagy érdeklődésre való tekintettel két héttel meg is hosszabbították a kiállítást, vasárnap 16 órától ezért nem záró-, hanem kísérőprogramként kerül sor Al Ghaoui Hesna újságíró-szerkesztő-riporter vetített képes előadására a Műcsarnok előadótermében, ahol McCurry néhány kiválasztott képét ismerhetik meg részletesen az előzetesen regisztrált érdeklődők.

Steve McCurry a nyolcvanas években bejárta Ázsiát, magas művészi színvonalon örökítette meg többek között Afganisztán szovjet megszállását is. Munkái magazinok és könyvek címoldalán szerepeltek; számos könyvet jelentetett meg, és világszerte több kiállítás is fűződik a nevéhez.

A Műcsarnokban látható tárlat több mint félszáz képen keresztül mutatja be a művész munkásságát: az Afganisztánban, Indiában, Kambodzsában, Tibetben és Pakisztánban készült fotókat egy dán műgyűjteményből válogatták. Egyik leghíresebb képe, az afgán lány portréja is szerepel a kiállításon, amely a National Geographic 1985. júniusi számának címlapján jelent meg, és járta be később a világsajtót.

(Forrás: MTI)

Hozzászólások