Keresés
-18O
Budapest
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Meghosszabbították a Picasso-kiállítást a Nemzeti Galériában

Meghosszabbították a Picasso-kiállítást a Nemzeti Galériában

Offmedia- 2016.07.27. 13:32
513
Egy hónappal tovább, augusztus 28-ig látható a Picasso-kiállítás Budapesten.

Több, mint százharmincezer látogató volt eddig kíváncsi a Magyar Nemzeti Galériában április 22-én nyílt Picasso – Alakváltozások, 1895–1972 című kiállításra. A Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria és a párizsi Musée national Picasso együttműködésében szervezett tárlaton a művész száz műve tekinthető meg, ez Pablo Picasso festészetének eddigi legnagyobb kiállítása Magyarországon. Sikerült megállapodni a tárlatra kölcsönző múzeumokkal, akik hozzájárultak a művek kölcsönzésének meghosszabbításához, így a kiállítás a tervezettnél egy hónappal tovább,  augusztus 28-ig lesz látható. A kiállításról bővebben itt olvashattok.

A Picasso kiállítással párhuzamosan látható, a Nemzeti Galériában június végén nyílt Modigliani tárlatnak eddig már több mint harmincezer látogatója volt. A Picasso kiállítás meghosszabbításával a 20. századi művészet történetének két kiemelkedő személyisége, Modigliani és Picasso augusztusban is egyszerre lesz jelen egy-egy nagy, retrospektív tárlattal a Magyar Nemzeti Galériában.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Picasso és a Modigliani kiállítások a szokásos nyitvatartáson túl hétfői napokon is, vagyis a hét minden napján látogathatóak.

Hozzászólások