Keresés
-18O
Budapest
2020.11.29., vasárnap (Taksony)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Megható története van az ország karácsonyfájának, melyet a Kossuth téren állítanak fel

Megható története van az ország karácsonyfájának, melyet a Kossuth téren állítanak fel

Helstáb Laura- 2016.11.24. 12:59
2242
Egy 36 éves, sárszentmihályi ezüstfenyő fog idén a Parlament előtt állni.

A sárszentmihályi ezüstfenyő.
Forrás:Google Map

A gyönyörű fa egy sárszentmihályi család otthonából jön, akik felajánlották a 36 éves ezüstfenyőt az ország karácsonyfájának. A fának megható története van: a néni, akinek az udvarán áll, a lánya megszületésének alkalmából ültette, és mind végignézték a fejlődését. A faluban több helyen is van ezüstfenyő, de ilyen nagy, mint ez, sehol nincs.

A felajánlása nehéz döntés volt a család számára: a hatalmas fenyő már régen túlnőtte a házat, és egy ideje gondolkodtak rajta, mit csináljanak vele, mert féltek, hogy egy vihar kidönti a fát, de tűzifának kivágni semmiképp nem akarták. Az ország karácsonyfáját tavaly egy dabasi család ajánlotta fel, ez adta az ötletet, hogy karácsonyfa legyen a kertjükben álló fenyőből - mesélte el Zsédely Istvánné a Hvg.hu-nak.

Az ország karácsonyfája tavaly.

Nem könnyű a család számára megválni a fenyőtől, de nem gondolták meg magukat: a szomszédok is csodájára járnak, átjönnek elbúcsúzni tőle, mióta megtudták, hogy ezt a fenyőt választották a Kossuth térre - hamarosan pedig egy ország fog gyönyörködni benne, és ez vigaszul szolgál. A fát péntek hajnalban vágják ki és szállítják Budapestre.

Hozzászólások