Keresés
-18O
Budapest
2021.01.24., vasárnap (Timót)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Márciusban kerül a mozikba a legdrágább magyar film, a Kincsem

Márciusban kerül a mozikba a legdrágább magyar film, a Kincsem

Offmedia/MTI- 2016.09.08. 13:41
648
Március 16-án kerül a magyar mozikba a csodakanca, Kincsem történetét bemutató film Nagy Ervin és Petrik Andrea főszereplésével.

Forrás:Fórum Hungary
A Valami Amerika és a Magyar vándor rendezőjének, Herendi Gábornak új filmje 72 napon át forgott, jelenleg az utómunkák folynak. Az alkotók egyedi hangulat megteremtésére törekedtek, nemcsak a jelmezekkel és az eredeti helyszínekkel, hanem a speciális effektekkel is. A Kincsem utómunkája több mint nyolc hónapja tart, hogy a korabeli Budapest, Bécs, Berlin és az egyedi akciójelentek még látványosabbak legyenek.

A film főbb szerepeiben Nagy Ervint, Petrik Andreát, Gáspár Tibort, Keresztes Tamást és Gyabronka Józsefet láthatja majd a közönség, a további szerepekben pedig mások mellett Kovács Lehel, Rátóti Zoltán, Balsai Móni, Makranczi Zalán, Scherer Péter és Papp János tűnik fel. A forgatókönyvet Herendi Gábor és Hegedűs Bálint (Liza, a rókatündér; Parkoló) közösen jegyzi, a film producerei Hutlassa Tamás (A miniszter félrelép, Kontroll, Hurok) és Herendi Gábor, zenéjét Hrutka Róbert szerzi.

A történet szerint Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után és céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodakanca. Ezzel a sors elégtételt kínál neki, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót, miközben beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába is.

Hozzászólások