Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)

Már dübörög a színházi #GRUND!

Offmedia- 2016.08.30. 15:10
535
Tíz új bemutatóra készül a Vígszínház 121. évada. Egy hét alatt négy készülő produkció próbái is elkezdődtek. A repertoárt olyan előadások színesítik majd, mint például a Bűn és bűnhődés, az Audiencia, illetve szeptember 10-én mutatják be Márai Sándor Hallgatni akartam című művét Hegedűs D. Géza előadásában.

Forrás:Szkárossy Zsuzsa

A Vígszínház keddi közleményéből kiderürül, hogy újra a Vígszínházban rendez a nagyszerű alkotó, Michal Dočekal. Dosztojevszkij Bűn és bűnhődése az orosz irodalom meghatározó remekműve, és ugyanakkor egy fordulatos krimi, egy brutális gyilkosság és az azt követő nyomozás története. A Vígszínház az előadást a 100 éve született Jurij Petrovics Ljubimovnak ajánlja, a premier október 15-én lesz.

Az Audiencia, az utóbbi évek egyik sikerdarabja a Broadway és a West End színházai után a Pesti Színházba érkezik Valló Péter rendezésében. II. Erzsébet királynő, azaz Halász Judit audienciáin fogadja miniszterelnökeit, Churchillt, azaz Lukács Sándort, John Majort, azaz Fesztbaum Bélát, Harold Wilsont, azaz Hegedűs D Gézát. Nemcsak a kormányzás nehézségeibe nyerünk betekintést, hanem megismerhetjük korunk egyik legmegkapóbb személyiségét és minisztereit. Az előadás október 14-én mutatják be a Pestiben.

Négy új magyar bemutatóra készülnek az évadban. Az egyik legjobban várt Molnár Ferenc szívbe markoló alkotása: A Pál utcai fiúk. A Dés László- Geszti Péter szerzőpáros most Grecsó Krisztián íróval dolgozott együtt a zenés színházi adaptáción, a dramaturg Radnóti Zsuzsa, a koreográfus Horváth Csaba és a rendező Marton László. Nemecsek szerepében Vecsei Miklós először mutatkozik be a Vígszínház színpadán, Bokaként az előző évadban már számos nagy szerepben bizonyító Wunderlich József látható, a premiert november 5-én lesz.

A remek darabok mellett szeptember 10-én mutatják be Márai Sándor sokáig kiadatlanul kallódott művét a Házi Színpadon. A Hallgatni akartam Hegedűs D. Géza előadásában egy vallomás egy értékvesztett időszakról, egyben pontos rajza a polgári Európának és Magyarországnak. A Hallgatni akartam című művet az Egy polgár vallomásai harmadik, befejező kötetének szánta Márai  Sándor. A kéziraton 1950 szerepel befejezés gyanánt, vagyis ez a mű tekinthető Márai első emigrációban írt, befejezett művének.

Hozzászólások