Keresés
-18O
Budapest
2021.01.25., hétfő (Pál)

Ma indul a Budapesti Nyári Fesztivál

MTI- 2016.06.10. 17:50
400
A Nemzeti Filharmonikusok és Yuja Wang zongoraművész koncertjével péntek este indul a Budapesti Nyári Fesztivál augusztus végéig tartó programsorozata a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar Romantikus klasszikusok című koncertje lesz hallható a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, Kocsis Zoltán karmester vezényletével. Műsorukon Ravel G-dúr zongoraverseny, Gershwin Kék rapszódia és Dvorák IX. (Újvilág-) szimfóniája szerepel. A koncert sztárvendége a rendkívüli technikai tudásáról ismert Yuja Wang kínai zongoravirtuóz lesz, aki nemcsak előadásmódjával, hanem extravagáns megjelenésével és egyéni stílusával is lenyűgözi majd a közönséget - olvasható a Szabad Tér Színház pénteki közleményében.

A koncertre a fesztivál összes eseményéhez hasonlóan a MAHART színházi hajójárata is szállít utasokat, de a 26-os busz is gyakrabban közlekedik majd.

A romantika jegyében szervezett Nyári Fesztivál idén is 12 héten át várja a művészetek kedvelőit, több mint száz programból álló műsorával. Új opera, színházi és musical bemutatók kerülnek színre, lesz három tenor operagála, szimfonikus filmzenekoncert, érkezik a gitár világsztárja Stanley Jordan, a londoni Globe színház és a Monte-Carlo Balett, valamint újra lesz éjszakai show, idén világhírű illuzionistákkal. Az élményt és a művészi színvonalat olyan művészek garantálják, mint Rost Andrea, Miklósa Erika, Kálmándy Mihály, Giuseppe Filianoti, Martin Mühle, Sébastien Guéze, James Valenti és Marc Heller.

Június 12-én családi nappal nyit a Városmajori Szabadtéri Színpad, ahol délelőtt a Mese a Rézhegyen túlról című gyerekelőadással veszi kezdetét az augusztus végéig tartó szezon. Napközben a színház parkjában és a Garden Színház-Kert-Bisztróban ügyességi játékok, interaktív foglalkozások, tudományos kalandpark, légvár csúszda, kosaras körhinta, vattacukor, arcfestés és zumba várja a családokat, este pedig a Kiscsillag ad akusztikus koncertet Menetszél címmel. A Városmajorban a következő héten a Színházi Szemle programsorozattal folytatódik a nyári kavalkád.

Hozzászólások