Keresés
-18O
Budapest
2021.01.22., péntek (Vince, Artúr)

Lengyelország lesz idén az Art Market Budapest díszvendége

MTI- 2016.05.20. 18:20
344
Lengyelország lesz idén a díszvendége az Art Market Budapest nemzetközi kortárs képzőművészeti vásárnak, amelyet október 13-16. között rendeznek meg a budapesti Millenáris parkban.

A művészeti seregszemle idén gazdag választékkal irányítja a figyelmet a nemzetközi művészeti világban elismert lengyel kortárs színtérre - közölték a szervezők. Az Art Market Budapest helyszínén több száz négyzetméteren látható képzőművészeti program a lengyel kortárs művészeket bemutató POLISH(ed) Art Fest elnevezésű fesztivál keretében külső helyszíneken további képző- és társművészeti programokkal egészül majd ki.

A seregszemle vendégprogramjai az utóbbi években Kolozsvár és Berlin, illetve az elmúlt évben a nyugat-balkáni országok kortárs művészetéből adtak széles ízelítőt abudapesti közönségnek. A jelenleg előkészítés alatt álló októberi lengyel díszvendégség keretében a program helyszínén széles kiállítási anyaggal, valamint performanszokból, prezentációkból, panelbeszélgetésekből álló, kiegészítő eseményekkel várják majd a vendégeket, akiknek lehetőségük lesz a lengyel művészeti színtér meghatározó szereplőivel való kapcsolatfelvételre is.

A programot színesíti a Lengyel Szobrászati Központtal közösen létrehozott szabadtéri szoborpark, a Chim művésznéven, a "lengyel Robert Capaként" ismert David Seymour fotóművész New Yorkból érkező fotókiállítása, valamint az egyik vezető lengyel magángyűjteménynek szentelt kísérőtárlat is, a CAFe BudapestFesztivál lengyel színpadi és zenei eseményei mellett.

Hozzászólások