Keresés
-18O
Budapest
2021.01.24., vasárnap (Timót)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Különleges ékszerekkel és remek ízekkel búcsúzik az ősz a Bartókon

Különleges ékszerekkel és remek ízekkel búcsúzik az ősz a Bartókon

Offmedia- 2016.11.05. 09:09
1782
Színes programkavalkáddal zárja az őszt a Bartók Béla Boulevard, mely novemberben is kulturális és gasztro forgatagnak ad helyet.

Forrás:Facebook/Bartók Béla Boulevard

Ékszerek éjszakája

A program a november 4-től 6-ig tartó Ékszerek Éjszakájával veszi kezdetét, melynek központi kiállítása a KÉK - Kortárs Építészeti Központban látható (Bartók Béla út 10-12.).

Az ékszeres eseményhez több Bartók Béla úti üzlet is csatlakozott:

  • Bor és Kézműves Galéria (nov. 4-10.) - Megnyitó: nov. 4. 19ó
  • Három Hét Galéria (nov. 4-11.) - Megnyitó: nov. 4. 18ó
  • Kredenc Műterem (nov. 4-13.) - Megnyitó: nov.4. 18ó
  • Café Gautier (nov 4-6.) - Megnyitó: nov.4. 16ó


Az ’56-os eseményekről is megemlékeznek a Bartók Béla úton

A Bartók Béla Boulevard üzleteinek kirakataiban, a házak kapuin, az utca nyilvános felületein az ’56- os forradalom és szabadságharc budai történései elevenedtek meg október 22-től. Péntek délutántól a Bartók Béla út több üzletének a kirakatában is gyertya, lámpás őrzi fénnyel és idézi a múlt emlékét.

Borkóstoló

Végigkóstolhatjuk a idei bor-felhozatalt a Palack Borbárban november 9-én, az Újbor Feszt keretében. A résztvevők: Hollósy - Bodzilla 2016, Haraszthy - Sir Irsai 2016, Tarjányi - Libabor 2016, Gálné Dignisz Éva - Szent Márton Rosé 2016, Vylyan - Bogyólé 2016. November 30-án pedig argentin, dél-afrikai és új-zélandi borokat is lehet ízlelni ugyanitt.

Márton-napi bor- és gasztrofesztivál

A Gellért szálló ad otthont a Márton napi borfesztiválnak november 11-12. között, ahol a háziasszonyok Mautner Zsófia és Fűszeres Eszter lesznek, a főszereplők pedig a Gerbeaud, a Kistücsök, a Salon, a Tanti, a Buono és a házigazdák. A falatozás és borozás közben a Bartók Béla Boulevard-ral való összefogásban kortárs művészek által készített gasztro szentek is megelevenednek majd az aulában

Vacsoraszínház a Bartókon

Heti összeállításunkban több különleges gasztro-programot is ajánlottunk a hónapra, köztük a La Nube vacsora-színházát, ahol többféle menütől kísérve a Nemzeti Színházban is bemutatott, Két Páros című Guy Foissy-darabot nézhetjük meg november 11-én.

Bartók arca ötletpályázat eredményhirdetése

November 14-én lehull a lepel arról, hogy a kreatív közönség szerint milyen Bartók arca a Bartókon. A Defo Labor és a Kult11 Egyesület nyílt ötletpályázatának nyilvános elbírálásán és bemutatásán a terület fejlesztési kérdéseivel foglalkozó civil szervezetek, egyetemi oktatók és diákok, valamint Újbuda Önkormányzatának képviselői is részt vesznek. Kezdés: 15 óra, a Defo Laborban.

Még több novemberi program itt található.

Hozzászólások