Keresés
-18O
Budapest
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)

Külföldi sztárvendégek a Budapest Táncfesztiválon

Offmedia- 2016.02.03. 11:53
306
Külföldi sztárvendégeket és hazai koprodukciós előadásokat láthat a közönség február 24. és március 3. között 2016-os Budapesti Táncfesztiválon - mondta el Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Az idei fesztivál kiemelt vendége Angelin Preljocaj társulata, a francia Ballet Preljocaj, amelynek a Spectral Evidence című előadását március 2-án és 3-án tekintheti meg a budapesti nézőközönség. A második sztárvendég a New York-i Les Ballets Trockadero de Monte Carlo, amely február 24-én és 25-én áll színpadra a fesztivál részeként. Ertl Péter kitért arra is, hogy a Budapest Táncszínház 2014-ben költözött ki a Várszínház épületéből, azóta alternatív helyszíneken láthatóak az előadások, idén a két fő helyszín a Müpa és a MOM Kulturális Központ lesznek. Emellett az ifjúságnak szóló tánc/színházi nevelési programon belül két előadással készülnek a Bethlen Téri Színházban, a középiskolásokat a Horda2, míg az általános iskolák 6-8. évfolyamait az Igaz történet alapján című produkcióval szeretnék megszólítani.

Kun Attila, a Közép-Európa Táncszínház művészeti vezetője a műfaj magyarországi helyzetéről szólva elmondta: egyre több ember számára fontos a "test higiéniája", a mozgás, és ennek részeként érezhető az érdeklődés növekedése a közönség részéről a táncművészeti előadások iránt. Szintén megfelelő a szakmai utánpótlás is, amelyet a kiemelt iskolák biztosítanak.

MTI

Hozzászólások