Keresés
-18O
Budapest
2021.01.22., péntek (Vince, Artúr)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Kimaradtak az Olimpiából, mégis mind bajnokok: megnyílt a Megszállottak Klubja kiállítás

Kimaradtak az Olimpiából, mégis mind bajnokok: megnyílt a Megszállottak Klubja kiállítás

Offmedia- 2016.09.11. 10:03
1187
Küzdelmek, embert próbáló, extrém helyzetek. Kudarc és kitartás. Célok, és sikerek. Egy a közös: mind magyar sportolók. Ez a Megszállottak Klubja.

Szeptember elsejével megnyitotta kapuit az Megszállottak Klubja által szervezett kiállítás az V. kerületben, „Az én Everestem” címmel. Ahogy a frappáns cím is utal rá, a 24 éves klub lényegében a klubtagok sikereit hivatott bemutatni és illusztrálni egy kiállítás keretein belül.

A klub elnöke, Koncz Ákos, a megnyitón tartott beszédében úgy fogalmazott, hogy klubtag bárki lehet, aki nem olimpiai sportágban, nemzetközi szinten is értékelhetőt alkot. „Az én Everestem” tehát azokról az emberekről szól, akik az életükben elképesztő csúcsokat másztak meg, és akik a hétköznapi ember számára talán megdöbbentő sportokban vesznek részt. Hogy kinek mi a személyes „Everest”-je, és ki milyen elérhetetlennek tűnő célokat dönt meg, az kiállításon kiderül: többek között olvashatunk ultrafutók, hegymászók, triatlonisták, rally versenyzők vagy sakkozók életéről is. Illetve megtudhatjuk, hogy ki volt képes átúszni a La Manche csatornát, ki dolgozott a Terminátor filmekben kaszkadőrként, ki kenuzott 3500 km-t vagy ki kerékpározott 22 ezer kilométert Alaszka csücskéig.

A klub elnöke megosztotta a jelenlévőkkel, hogy a kiállítás egyfajta tisztelgés elhunyt klubtársuk, a hegymászó Erőss Zsolt előtt, aki 2013-ban a hegyen vesztette életét, és akinek, Koncz szerint, akaratereje példaértékű lehet mindannyiunk számára.

Koncz Ákos kiemelte, hogy egyfajta útmutatásnak szánja a kiállítást a gyerekek számára. A sportolók eredményével szeretné őket inspirálni, megszerettetni a sportolást és megmutatni, hogy magyarként is lehetünk a világ élvonalában. A megnyitó után a szervezők, beszélgetés sorozatot indítanak és minden alkalommal 1-1 klubtagot ismerhetünk meg közelebbről.

A beszélgetés sorozatot szeptember 9-én Klein Dávid nyitotta, és Béres Alexandra fitnesz világbajnokkal fog folytatódni szeptember 13-án. A sorozat többi előadójáról és részleteiről itt olvashatnak.

A kiállítás november 30-ig ingyen látogatható a Budapest, V., Balaton utca 4-ben.

Rőhringer Dia írása

Hozzászólások