Keresés
-18O
Budapest
2021.01.28., csütörtök (Károly, Karola)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Keresed a karácsonyi hangulatot? Ezen a 3 programon biztos megtalálod!

Keresed a karácsonyi hangulatot? Ezen a 3 programon biztos megtalálod!

Offmedia- 2016.12.09. 11:35
1312
Rohanás helyett hangolódj a karácsonyra!

Karácsony. Rohanás, vásárlás, sorban állás, oh, de fogy a pénz, majd tovább rohanás. Na jó, az ünnepi előkészületeknek nem csak erről kellene szólniuk! Tessék lelassítani és elkezdeni várni a karácsonyt! Három olyan programot válogattunk össze, ami egészen biztosan segít ráhangolódni a karácsonyra. Kézművesség, ínycsiklandozó falatok és művészet. Ja, meg sok-sok forralt bor!

Karácsonyi Kézműves Napok a Lehel Csarnokban

Forrás:Facebook

Ha karácsony, akkor a kézműves dolgok nem maradhatnak el! Ezt a Lehel Csarnokban sem gondolták másképp, ahol december 23-ig Kézműves napokat tartanak, és bizonyára sokkal barátibb áron várják a vásárlókat az árusok, mint a belvárosi karácsonyi vásárokon. Érdemes ide benézni, ha még ajándék ötletet keresel, mivel többek között divatkiegészítők, kozmetikumok, úszómécsesek, dísztárgyak és gyerekjátékok, valamint szörpök és lekvárok mind megtalálhatóak a vásáron. A nyitva tartásról itt tájékozódhatsz.

Forralt bor fesztivál a Ráday utcában

Forrás:Facebook

Íme, itt is van a fentebb beígért forralt borozás, mivel szombaton (december 10-én) ismét Forralt bor fesztivált tartanak Budapest gasztro utcájában, a Rádayban. Délután 3-tól 6-ig várják a kicsiket arcfestésre, gyerek filmvetítésre, a felnőtt korosztályt pedig egész napos forraltborozásra. Az esemény gasztronómiai finomságokkal is ki lesz egészítve a hamburgereknek és az Édes Álmok Pitesütő versenynek köszönhetően. Este 8 óra után pedig rock and roll utcává változik a Ráday.

A GlobART Társulat bemutatja: Tündéri Téli Találka

Forrás:Somogyi Anna

Végül a kézműves ajándékok és a csemegék után következzen a művészet. Az oldalunkon néhány héttel ezelőtt már bemutattuk nektek a GlobART összművészeti társulatot a Csongor és Tünde darabon keresztül. Most a társulat egy különleges produkcióval készül december 22-re és 23-ra karácsony alkalmából, Tündéri Téli Találka címmel. Már az előadás neve is ünnepi környezetet sejtet, ami a színpadon életre is kel majd, mivel az előadás alatt kortárs költők és művészek versei (pl: Kosztolányi Dezső, Márai Sándor, Nemes Nagy Ágnes), dalai és prózai művei segítségével fognak karácsonyi hangulatot varázsolni a GlobART színészei. További információk itt.

Rőhringer Dia írása

Hozzászólások