Keresés
-18O
Budapest
2021.01.25., hétfő (Pál)

Karnevált rendeznek Budapesten a Down szindróma világnapján

Helstáb Laura- 2016.03.17. 12:00
467
A Down Egyesület március 19-én, a Down-szindróma világnapja alkalmából rendezi meg az I. Nemzetközi Kromoszóma Karnevált Budapesten.

A Down Egyesület idén nyolcadik alkalommal rendez a Down-szindróma világnapja alkalmából széleskörű magyarországi megmozdulást a korai fejlesztés és az integráció népszerűsítése céljából. Az idei rendezvény az eddigieknél is szélesebb körhöz próbálja eljuttatni az elfogadás fontosságának üzenetét, ezért kezdődik a program egy jótékonysági sétával, melyet a Magyar Honvédség Budapesti Helyőrség Zenekara és a Gyáli Mazsorett Csoport kísér, és folytatódik ingyenes koncertekkel és változatos gyerekprogramokkal az Akvárium Klubban. A rendezvényen fellép az Intimtorna Illegál, a Ladánybene 27 és a NEMADOMFEL Együttes.

A Down Világnapi rendezvények állandó műsorvezetője Novák György, Down-szindrómás fiatal, aki ezúttal maga választotta és hívta meg társműsorvezetőnek barátját, Stohl Andrást. Az eseményre a rendezők a többségi közönség mellett külföldi csoportokat és egyéb tanulási nehézségekkel vagy fejlődési eltérésekkel élőket is várnak. A rendezvény ingyenes!

Forrás: Down Egyesület

Hozzászólások