Keresés
-18O
Budapest
2021.01.17., vasárnap (Antal, Antónia)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Jótékonysági előadást tartanak hátrányos helyzetű gyerekeknek az Operában

Jótékonysági előadást tartanak hátrányos helyzetű gyerekeknek az Operában

Offmedia- 2016.02.05. 14:48
393
Több mint ezer hátrányos helyzetű gyerek nézheti meg vasárnap a Jancsi és Juliskát a Magyar Állami Operaházban.

"Minden évben egyszer, az operabál másnapján az ország legkülönbözőbb pontjairól, hátrányosabb helyzetű kistérségeiből és egyes budapesti kerületekből érkező gyerekeket lát vendégül az Operaház és a Klauzál Lions Klub, hogy azok is részesülhessenek kulturális élményekben, akik önerőből, családi segítséggel nem tudnának eljutni az Operába" - mondta el Radnainé Fogarasi Katalin, a jószolgálati szervezet és a Nemzeti Örökség Intézetének elnöke. Idén tizedik alkalommal szervezik meg a hátrányos helyzetű gyerekek operalátogatását.

{iembed f=1}

A gyerekeket buszokkal szállítják a helyszínre, ahol az előadás megtekintése után ajándékcsomagokkal is kedveskednek az iskolásoknak. "Ez egy klasszikus jószolgálati tevékenység, amelynek teljes szervezését a Klauzál Lions Klub tagjai végzik az Operaház támogatásával, amelynek főigazgatói az évek során mindig kiemelt figyelemmel és érzékenységgel álltak az ügy mellé, minden infrastrukturális és személyi segítséget megadva" - emelte ki Radnainé Fogarasi Katalin.

A Lions Klubok Nemzetközi Szövetségét (Lions Clubs Internationalt) Melvin Jones biztosítási ügynök alapította 1917-ben az Egyesült Államokban azzal a céllal, hogy jószolgálati tevékenységet végezzenek az egészségmegőrzés, a betegségmegelőzés, a gyógyító és egészségügyi rehabilitációs tevékenységek, a családsegítés és az időskorúak gondozása területén, valamint kiemelten a gyermek- és ifjúságvédelemben. A Lions mozgalom ma 206 országban van jelen, 46 ezer klubban 1,4 millió tagja van, és a világ legnagyobb, klub alapon szerveződő, civil jószolgálati szervezetének számít, amely vallástól és a politikától függetlenül végzi munkáját. A magyar szervezetek évente 150-200 millió forintnyi adományt juttatnak el a rászorulókhoz a szövetség és az egyes klubok különböző programjain keresztül.

Forrás: MTI

Hozzászólások