Keresés
-18O
Budapest
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • "Intellektuálisan megalázó", "kimozdít a levegőre" - kommentelők a Pokémon Go játékról

"Intellektuálisan megalázó", "kimozdít a levegőre" - kommentelők a Pokémon Go játékról

Helstáb Laura- 2016.07.18. 11:27
726
Szombaton Magyarországon is letölthetővé vált a Pokémon Go, egy virtuális valóságra épülő mobiljáték, ami vegyes reakciókat váltott ki az emberekből.

A játék röviden annyi, hogy a rajzfilmből ismert Pokémonokat kell megkeresni az utcán, a lakásodban, mindenhol a telefonod segítségével, és minél több fajtát összegyűjteni. Lehet, hogy ennél bonyolultabb, de ennyit elég tudni a következő reakciók értelmezéséhez (a helyesírás nem a mi sarunk):

A pozitívok

"Az az érzés amikor mozgolódásra leszel figyelmes kimész a ház elé és meglátsz 2 esőkabátos embert gumicsizmával telefonnal a kezében a kiskertben akik csak annyit mondanak: "Elnézést a zavarásért van itt két ritka pokémon elkaphatnánk?"

"Elsétáltam a boltba. Elfelejtettem, hogy milyen unalmas a séta, ha nem játszok közben Pokémon Go-t"

"Én alapvetően lusta típus vagyok, nem szeretek sétálni, ha menni kell valahova felülök a biciklire, hogy minél hamarabb oda érjek a célhoz, de most a játék kedvéért gyalog mentem. :) Nekem már ezért az élményért megérte letölteni ezt a játékot. :)"

"Nagyon jó, kimozdít a levegőre"

"Evekig mindenki olyan telefonos jatekokkal jatszott aminek semmi ertelme nemvolt, csak a kepernyot bamultak. Most kitalalnak egy olyan jatekot amiben setalgatni kell a varosban a friss levegon , mas emberekkel talalkozni, es ez is baj! Es azok akik ezen a mesen nottek fel igen is fognak vele jatszani mert hatalmas elmeny kicsit beleelni magad a kedvenc regi mesedbe!"

A negatívok

"Azon méláztam az elmúlt napokban, hogy van-e annyi pénz a világon, amennyiért én elkezdeném játszani ezt a játékot, és arra jutottam, hogy nincs. Ez az egész intellektuálisan megalázó."

"Az ébren töltött óráim 99%-ban idióta és gyerekes vagyok, sok hülyeséget csinálok, de ennyire mélyre én sem vagyok képes lesüllyedni."

"Komolyan mondom: mint a kisgyerekek...meg egy 12-13 éves gyereknél rendben van, játszik vele, de egy felnőtt...azér már több a soknál..."

Az összeesküvés-elméletek

"Tulajdonképpen nem lehet, hogy ez az alkalmazás egy szűrőpont? Hogy csak az értelmesebbek maradhassanak életben, egy idő után az igazi fanatikusokat elüti valami, vagy bezuhannak valahova..."

"Szerintem meg ez egy titkosított nyomkövető program játéknak álcázva. Tudják,hogy úgyis sokan letőltik."

"Mindent tudnak, ha akarnak!!!"

"És hogyha ezt az emberek manipulált egy helyre gyűjtésére használják és ott aztán valami gonosz merényletet követnek el rajtuk akkor mi van?! Tudom furcsa gondolat ez, de mi van ha mégis rossz kezekbe kerül a megjelenítés?!"

Forrás: Facebook, 444.hu, Google Play áruház

Hozzászólások