Keresés
-18O
Budapest
2020.11.29., vasárnap (Taksony)

Ilyen lesz idén a karácsonyi vásár Budapesten

Helstáb Laura- 2016.11.02. 06:48
5000
Nem kell Bécsig menni a gyönyörű karácsonyi vásárig: Budapesten is több helyszínen, csaknem 200 programból válogathatunk majd az adventi időszakban.

Forrás:Flickr/Zsolt Andrasi

November 11-én kezdődik és január 1-ig tart idén az adventi vásár a Vörösmarty téren, ahol a kézműves termékek mellett kulturális programok és ételudvar is várják a látogatókat. Az itt árult termékeket minden évben szakmai zsűri választja ki az ajándéktárgyaktól a gasztronómiai különlegességekig.

A téren idén is felépítik az 1200 négyzetméteres finomságok teraszát, ahol az ételek mellől nem maradhat el a forral bor sem. Az adventi vasárnapokon ünnepélyes szertartás keretében gyújtanak gyertyát az óriás koszorún 16 órától, kórus kíséretével. A színpadon népzenei, jazz, crossover, alternatív, blues, soul koncertek váltják egymást, a gyerekeket pedig bábszínházzal és zenés-táncos előadásokkal szórakoztatják, és idén is ellátogat a vásárba a Lapföldi Mikulás.

A nyitott műhelyben egy, a helyszínre kitelepített hagyományos kovácsműhelyben a kovácsmesterség titkaiba avatják be a látogatókat, de gyertyaöntésben, mézeskalács-sütésben, kosárfonásban és nemezelésben is részt lehet venni.

Újdonság lesz ebben az évben egy karácsonyfát formáló fainstalláció a téren, melyen világító számok jelzik majd az adventi visszaszámlálást. Idén először a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ könyvgyűjtést is szervez rászoruló fővárosi szociális intézmények részére.

Hozzászólások