Keresés
-18O
Budapest
2021.01.22., péntek (Vince, Artúr)

Ilyen Budapest egy napja képekben

MTI- 2016.11.10. 10:49
1405
Budapest egy napját mutatja be a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház csütörtökön nyíló kiállítása, amelyen 17 fotóművész színes és fekete-fehér képeit láthatják az érdeklődők január 8-ig Budapesten.

A Budapest 1 napja elnevezésű fotóprojekt folytatásaként idén ősszel a víz motívumát középpontba helyezve kellett a résztvevő fotográfusoknak a kijelölt napon, szeptember 29-én hajnaltól a következő nap pirkadatáig megörökítenie a víz jelenlétét a főváros mindennapjaiban - hangsúlyozta Csizek Gabriella, a kiállítás egyik kurátora.

A képek készülhettek a személyes élettérben, a város publikus helyszínein, az épített környezet részeként és a településnek a természettel való találkozásaiban. A projekthez az idén 17 fotóművészt kértek fel - tette hozzá.

Elmondta, hogy Fekete András kurátorral igyekeztek úgy összerakni a mostani kiállítást, hogy a képek sokfélék legyenek: konceptuális és hagyományos riport során készült fotókat egyaránt bemutatnak.

Egy uszodában készült például Hermann Ildi sorozata, Végh László az őszi életet mutatja be a Római parton, míg Németh Dániel lírai képeket vonultat fel a Duna és Budapest találkozásáról szóló sorozatában.

Kiemelte még Szombat Évát és Molnár Éva Ágnest, akinek játékos sorozata Budapest hídjainak tövében készült, míg Bácsi Róbert László a Csepel-szigeten mutatja be, hogy napjainkban miként lehet a természettel harmóniában élni.

Csizek Gabriella felidézte, hogy Fekete András, a kiállítás másik kurátora indította el a projektet még 2003-ban a Lumen Galériával, akkor Budapest, maga a főváros volt a megadott téma.

A projekt a tervek szerint folytatódik, és várhatóan a következő etapban Magyarország lesz a téma. A kiállító művészek: Bácsi Róbert László, Barakonyi Szabolcs, Erdei Krisztina, Fekete András, Hermann Ildi, Kovalovszky Dániel, Kőhalmi Péter, Molnár Ágnes Éva, Molnár Zoltán, Móricz-Sabján Simon, Németh Dániel, Rákossy Péter, Sopronyi Gyula, Stiller Ákos, Szilágyi Lenke, Szombat Éva és Végh László.

Hozzászólások