Keresés
-18O
Budapest
2021.01.28., csütörtök (Károly, Karola)

Így spórolhatsz össze az álomnyaralásra

Helstáb Laura- 2016.04.01. 11:45
445
New York, Grand Canyon, vagy Új-Zéland - nem csak akkor elérhető álom, ha sok pénzed van!

Sok kicsi sokra megy, és ez az utazásra is igaz: ha elszántan gyűjtögetsz, nincs elérhetetlen álom! Ehhez adunk pár tippet.

Nyiss külön számlát!

Legyen egy olyan számlád, ahol csak az utazásra szánt pénzt gyűjtöd, és utalj rá egy kisebb összeget minden hónapban! Kevésbé valószínű, hogy bevásárláskor elköltöd a tartalékaid, ha külön számlán tárolod őket, és kétszer is meggondolod, mielőtt pénzt vennél le róla!

Gyűjtsd az aprót!

Bár régimódi módszer a befőttes üveg, beválik: minden nap végén ürítsd az aprót a perselynek kinevezett üvegbe, és Te is meg fogsz lepődni, mennyi összegyűlik!

Keress akciós ajánlatokat!

Nemcsak a mindennapi bevásárláskor, az utazáshoz is lehet akciókat találni: érdemes figyelni a last minute vagy early bird ajánlatokat, illetve kupon-olalakon nézelődni! Mindig áll készen utazni, és ha jó ajánlatot látsz, ne habozz! Ha diák vagy 26 éven aluli vagy, a legtöbb földi járművön kedvezményesen utazhatsz, ha pedig repülni szeretnél, a WizzAir csomószor hirdet olyat, hogy két jegyet kapsz egy áráért, csak figyelni kell.

Legyél rugalmas és bevállalós!

Nyári munka Amerikában, couchsurfing? Egy kicsit bevállalósnak kell lenni, ha kevésből akarsz sok helyre eljutni. Én egyetemistakánt a Campleaders diákmunka szervezet segítségével két hónapig dolgoztam egy amerikai gyerektáborban, hogy utána beutazzam az Államokat, és több országban szálltam már meg ingyenesen, rengeteget spórolva a szálláson a Couchsurfing segítségével. Igényel némi bátorságot, hogy belevesd magad az ismeretlenbe, de nagyon jó élmény volt!

Forrás:Helstáb Laura

Vegyél vissza a felesleges kiadásokból!

Tényleg csak az ezer forintos fancy kávé iható reggel, vagy esetleg tudsz főzni otthon is? Egy termosz még mindig jobban megéri, mint minden nap kávéra költeni, és ugyanez vonatkozik a drága szendvicsekre vagy számtalan apróságra, ami rengeteg pénzt elvesz egy hónapban. Figyeld meg magad, mire költesz, aztán kalkuláld ki, min tudsz spórolni!

Használd ki az olcsóbb lehetőségeket!

Eddig mindig megvetted, ha kijött egy új könyv, vagy a legújabb kollekciókból újítottad fel a ruhatáradat? Barátom, irány a könyvtár és a turi! Ugyanez vonatkozik a szórakozásra is: kocsmázás helyett áthívni a barátokat nemcsak meghittebb, hanem gazdaságosabb is – nem kell nagy matekosnak lenni, hogy kiszámold, jobban jársz, ha néha nemet mondasz a drága helyekre. Ez igazán apró lemondás azért az elményért, amit egy utazás nyújthat.

Főzz magadnak!

Tanulj meg pár egyszerű receptet, és főzz otthon: több napra elegendő kaját készíthetsz sokkal olcsóbban, mintha minden nap külön vennél ebédet és vacsorát. A tudásodat pedig bevetheted az utazás alatt is: az egyik legfontosabb dolog, amin pénzt lehet spórolni külföldön, az a kaja.

Még több tippet kaphatsz április 13-án a Müsziben, ahol „Hogyan utazzuk körbe a világot havi egy minimálbérből?” címmel tart előadást a földkerülő házaspár, Zárug Zita és Harkányi Árpád, akik 4 évig utaztak a világ körül összesen 46 országban és 4 kontinensen, fejenként 3353 forintos napi átlagbüdzsével.

Hozzászólások