Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)

Így készíts cipősdoboz-ajándékot!

Offmedia/MTI- 2016.12.14. 14:45
708
Idén is kor és nem szerint csoportosítva várják a felajánlók ajándékait egy becsomagolt cipősdobozban a budapesti Deák téren felállított Cipősdoboz Vár nevű átvevő ponton, és több gyűjtőhelyen.

Forrás:MTI/Kovács Tamás

A program keretében új, vagy újszerű játékadományokat várnak. A csomagban lehetnek játékok, iskolaszerek, könyvek, vagy bármilyen ajándék, ami örömet okozhat egy gyereknek (kivéve csoki és egyéb olvadós és romlandó élelmiszerek), az viszont fontos, hogy nem és életkor szerint legyen csoportosítva. A becsomagolt dobozra rá kell írni, hogy hány éves és milyen nemű gyereknek szánta az adományozó a csomagot, majd így kell leadni valamelyik adománygyűjtő ponton. Az ajándékokat a szeretetszolgálat rászoruló, nevelőotthonokban lakó, mélyszegénységben élő gyerekeknek, illetve Böjte Csaba Parajdon élő árváinak juttatja el, és ebben az évben először 1000 dobozt nagycsaládos katonák gyerekei között is szétosztanak.

A hagyományos csomagokon túl, a 1355-ös adományvonal hívásával 300 forinttal is lehet támogatni a programot, illetve a Bookline internetes könyváruház felületén adományjegy vagy egy cipősdobozba kerülő könyv online vásárlásával is lehet adakozni.

A tavalyi évhez hasonlóan, aki a Deák téri, vagy a fővárosi Alle Bevásárlóközpont mellett elhelyezett ponton adja le dobozát, lehetősége van rá, hogy online nyomonkövesse az ajándéka útját egy egyedi vonalkód segítségével. Az összes gyűjtőhely listáját kerületenként itt találod. A hivatalos gyűjtőakció december 18-ig tart.

Hozzászólások