Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)

Holnaptól startol a Dunapest fesztivál

Fiji- 2016.06.15. 00:00
385
Szavakat megjelenítő vízesés, tematikus séták, utcaszínház, koncertek – avagy hétvégén kezdetét veszi a Dunapest fesztivál.

Dunapest címmel kortárs művészeti és urbanisztikai fesztivál mutatkozik be június 16-19. között Budapesten. A kezdeményezés célja, hogy felhívják arra a figyelmet, hogy a Duna nemcsak egy folyó, hanem kulturális, funkcionális és közösségi szerepe is van. A négynapos esemény kilenc úszó és vízparti helyszínén összesen hatvan művészeti és urbanisztikai programmal várják az érdeklődőket. Lesznek ingyenes zenei, színházi, filmes képzőművészeti, irodalmi, urbanisztikai, közösségi, családi és sportprogramok.

A színes programkínálatból kiemelkedik Julius Popp szöveget formáló vízesés installációja, amelynek megnyitója egyben a fesztivál első eseménye is. A londoni olimpián és a New York-i MoMA kiállításán is bemutatott Bit.Fall című munka egy látványos vízfüggöny: a lehulló vízcseppek folyamatosan változó, „folyékony” szavakat formálnak, amiket egy számítógépes algoritmus választ ki magyar honlapok leggyakrabban előforduló tartalma alapján. Az installáció a fesztivált követő időszakban is látható lesz a Ludwig Múzeum előtti téren.

A könnyűzenei, irodalmi és filmes programok mellett lesz lehetőség kenuépítésre, sőt tematikus sétákra és beszélgetésekre is. 

Hozzászólások