Keresés
-18O
Budapest
2021.01.22., péntek (Vince, Artúr)

Gyakorlatilag folyamatos a teltház a Radnóti Színházban

MTI- 2016.06.11. 09:00
894
A most befejeződött évadban összesen 49 300 néző látta a Radnóti Színház 214 előadását, a látogatottság 96,25 százalékos volt. Erről Kováts Adél igazgató beszélt a pénteki évadzáró társulati ülésen, ahol az is elhangzott, hogy a 2016/2017-es évadban négy bemutató lesz.

Forrás:Wikipedia

Kiváló évadot zárt a Radnóti. Tavaly ősszel a nyitódarab Shakespeare Lear király című drámája volt Alföldi Róbert rendezésében, az előadást beválogatták a POSZT versenyprogramjába. Az elmúlt évad második bemutatója a Heltai naplója, Bálint András estje volt Deák Krisztina rendezésében, majd Miroslav Krleza A Glembay ház című darabját mutatta be a színház Valló Péter rendezésében. Az évad negyedik bemutatója, Carlo Gozzi Turandotja Juronics Tamás első rendezése volt a Radnótiban. Kováts Adél igazgatásának első önálló bemutatója Martin McDonagh A párnaember című drámája volt Szikszai Rémusz rendezésében.

Az igazgató ismertette az ősszel kezdődő 2016/2017-es évad négy bemutatóját. Vendégrendezőként ifj. Vidnyánszky Attila állítja színpadra Bulgakov klasszikusát Iván, a rettenet címen Vecsei Miklós átdolgozásában. A premier október 16-án lesz. Csató Kata rendezésében Kárpáti Péter darabja, az Ofélia árnyszínháza kerül színre, ezt a szerző Michael Ende meséje alapján írta, a bemutató november 13-án lesz. Wajdi Mouawad Futótűz című darabja Alföldi Róbert rendezésében január 8-án debütál, a negyedik bemutatót pedig Valló Péter rendezi, ez Shakespeare Téli rege című darabja, amelyet a színház felkérésére Szabó T. Anna fordít újra. Az utolsó produkciót Fehér Balázs Benő állítja színpadra.

A Radnóti Színház társulata 2015/2016-ban a legjobb színésznőnek járó díját Csomós Marinak, a legjobb színész elismerést Pál Andrásnak adta, aki egyben a közönség szavazatai alapján a legkedveltebb színész lett.

Kováts Adél kiemelte, hogy a színészek és más alkotók találkozói a közönséggel a következő évadban folytatódnak. Az igazgató szerint az októberben elindított RIM - Radnóti Ifjúsági Műhely, a színház hosszú távú színházi nevelési programja beavatja az érdeklődő 14-18 éves fiatalokat a színház sajátos világába. A diákok a közös munka eredményeként Keretek között címmel önálló produkciót hoztak létre, ezt a színház próbatermében négyszer adták elő.

A 2016/2017-es évadban a színház társulatába érkezik László Zsolt, aki a színház két repertoár-előadásának főszerepét is játssza. Szintén a társulat tagja lesz Sodró Eliza és Rusznák András, Lovas Rozi a Thália Színházból érkezik, távozik viszont Andrusko Marcella, Petrik Andrea és Rétfalvi Tamás.

Hozzászólások