Keresés
-18O
Budapest
2020.11.29., vasárnap (Taksony)

Gerillakoncertekkel támad a kultúra a villamosokon

Offmedia/MTI- 2016.10.04. 18:40
1178
Ne lepődjünk meg, ha október 6-án és 7-én koncertbe botlunk a 2-es villamoson ! A Budapest Ritmo fesztivál beharangozásaként két fiatal magyar csapat zenél majd az utazóközönségnek: a Zűrös Banda és a Babra.

Az idén először megrendezett Budapest Ritmo világzenei fesztivál október 13-tól 16-ig tart a Müpában és az előtte felállított sátorban. Az eseményre a világ 25 országából negyven előadó érkezik, valamint teret kapnak a feltörekvő tehetségek is. Október 15-én külön showcase színpadon mutatkozhat be a Góbé, a Karaván Família, a Babra és a Zűrös Banda, másnap pedig lengyel, szerb, horvát és osztrák előadók.

Közülük zenél az eheti felvezető gerillakoncerteken a 2-es villamoson a Zűrös Banda és a Babra. A Zűrös Banda csütörtökön 19 órakor a Kossuth térről indul, a Zűrös Banda másnap 20 órától ugyanonnan.

A Zűrös Banda csak három éve alakult, de a tagok jól ismert zenészek a hazai színtér együtteseiből. Modern balkáni zenét játszanak. A Babra szintén a délszláv hagyományokat ápolja, többszólamú énekkel és a tamburával.

A fesztiválról bővebben itt olvashatsz.

Hozzászólások