Keresés
-18O
Budapest
2021.01.16., szombat (Gusztáv)

Fotósok figyelem, vakukat elő!

MTI- 2016.07.19. 14:14
389
Szubjektum címmel nyílt pályázatot hirdetettek meg kortárs alkotók számára az először 2017-ben megrendezendő Budapest Fotó Fesztivál szervezői.

A pályázatra a tág értelemben vett portré, az emberábrázolás műfajába illeszkedő alkotásokat várnak. A szervezők közleménye szerint a pályázatra egyedi képeket, valamint a kiírásnak megfelelő sorozatokat egyaránt elfogadnak, emellett digitális média- és videóprojektekkel is lehet jelentkezni. Az alkotások elbírálásakor előnyben részesítik a máshol még be nem mutatott, friss műveket, valamint az elmúlt három évben született fotográfiákat. A pályaművekből a fesztivál kurátorai, Somosi Rita és Szarka Klára választják ki azokat a fotókat, amelyek szerepelni fognak a rendezvény kiemelt eseményeként a Várkert Bazárban 2017 áprilisában nyíló kiállításon. A pályamunkák beérkezési határideje szeptember 20.

A Budapest Fotó Fesztivál egy nagyközönség számára is elérhető nemzetközi kiállítássorozat keretében tervezi bemutatni a kortárs és a klasszikus fotográfia értékeit. A fesztivál központi kiállításának a Várkert Bazár, míg a nemzetközi kiállításnak a Műcsarnok ad otthont, de egyedi programokkal csatlakoznak a rendezvényhez Budapest galériái, múzeumai, nemzetközi kulturális intézetei és művészeti felsőoktatási intézményei is - olvasható a közleményben, amely szerint a Budapest Fotó Fesztivál a The Photo European Network (PHEN) tagja, szervezésében részt vesz a Kortárs Alkotók Fotóművészeti Egyesülete is.

Hozzászólások